Măcel în PSD. Aripa „Dragnea” atacă în haită/Mitralieră smiorcăie să nu fie dat afară că a vărsat sânge/Cei cinci absenți de la Moțiune vor fi excluși din partid


Măcel în PSD. Aripa „Dragnea” atacă în haită/Mitralieră smiorcăie să nu fie dat afară că a vărsat sânge/Cei cinci absenți de la Moțiune vor fi excluși din partid

Aflat la 20% în sondaje, lovit de un traseism sălbatic, căruia pare că nu poate să-i mai pună frână și cu umilința răsunătoare a moțiunii suspendate din lipsă de cvorum, în loc să strângă rândurile și să încerce o reașezare în teren, PSD își trage singur pumni în plex, afișând public un jalnic spectacol al declarațiilor și amenințărilor dezlănțuite.

Aripa „Dragnea” aruncă din online vorbe grele la adresa proaspătului lider Marcel Ciolacu, după ce mai mulți apropiați ai infractorului de la Rahova și-au pus piciorul în ghips cu ocazia moțiunii și au fost amenințați cu excluderea. Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu, Orlando Teodorovici, Codrin Ștefănescu l-au învinovățit fățiș și umilitor pe Ciolacu de eșecul moțiunii, acuzându-l public de blat cu puterea și serviciile. 

Fostul pesedist Victor Ponta a adulmecat, de asemenea, momentul perfect pentru întărirea propriei poziții și adâncirea crizei din PSD, declarând că „ceea ce s-a întâmplat azi în Parlament este o rușine pentru liderii PSD care au jucat la cacealma".

Ciolacu și fidelii săi tot mai puțini la număr și irelevanți ca voci publice (pentru nucleul dur al electoratul PSD) au simțit să răspundă și ei celor întâmplate de moțiune și valului de acuzații ulterioare, anunțând că absenții vor fi dați afară până la unul, indiferent de motivele invocate.

Președintele PSD a precizat pentru Antena 3 că marți va avea loc un Comitet Politic Național al PSD și toți cei cinci - Carmen Dan, Cătălin Rădulescu, Adrian Todor, Dan Ciocan și Roxana Pațurcă - vor fi excluși. „Eu nu cred în îmbolnăviri de azi de dimineaţă până la ziua votului”, a spus Ciolacu. Dintre aceștia doar Rădulescu - „Mitralieră” a ieșit public, la Digi24, să-și justifice absența precizând că „am anunțat că nu mă simt bine, am avut niște discuții cu acest lider Simonis (Alfred Simonis, liderul deputaților PSD) și ulterior l-am și anunțat că am tușit foarte tare și am vărsat sânge, am tușit sânge, ceea ce m-a făcut să mă sperii, după care i-am anunțat că probabil n-o să am cum să vin, pentru că așa a hotărât și familia mea, să mă duc să mă internez și să văd ce am la plămâni”.

Codrin Ștefănescu pe Facebook: „Deci a fost un mare fâsss, Marcele! Si nu mai da vina pe cei câtiva colegi aflati in spitale sau carantinati ca suspecti de covid! Când pregātesti o motiune, si chiar vrei sā treacā, negociezi! Aveai cel putin 9-10 voturi de la minoritati, cel putin 8 voturi de la neafiliati plus PSD-istii goniti de tine in ultimele luni. Sā nu mai zic de UDMR-istii care nu iubesc in ruptul capului acest guvern, dar nici de la “negociatorii” tāi nu au inteles exact ce vrei! Sunteti slabi si vânduti, Marcele! Si se vede limpede ca lumina zilei! Ai vrut sā ajungi un fel de Liviu Dragnea, dar nu esti nici umbra lui pe timp de noapte! Pentru cā el nu ne-a pus niciodatā intr-o astfel de situatie ridicolā! Si vorba lui Serban Nicolae: e o mare și nescuzabilā rusine!”

CITEȘTE ȘI: Ciolacu, luat la țintă de Teodorovici, Pleșoianu și Șerban Nicolae: "Orban e premier pentru că TU ai îndemnat parlamentarii PSD să-l voteze premier! / Noul #PREȘedinte al PSD s-a făcut “PREȘ”! / O mare și nescuzabilă rușine!"

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.