PSD a ordonat un act terorist pentru oprirea moțiunii: sechestrarea la sol a unor aeronave Tarom care aveau la bord parlamentari. Dezvăluirile fostei directoare, executată după ce l-a refuzat pe ministrul Cuc

Mădălina Mezei, directoare a companiei Tarom până acum două zile, dezvăluie că şi-ar fi pierdut funcţia pentru că a îndrăznit să îl refuze pe ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc, care i-ar fi cerut să comită un gest la limita dintre abuz și terorism: să țină la sol mai multe aeronave la bordul cărora se aflau parlamentari ai opoziției astfel încât moțiunea de cenzură de joia trecută să nu treacă.

Mezei dezvăluie că i s-ar fi cerut să inventeze probleme tehnice astfel încât unii deputați și senatori să nu mai ajungă la moțiunea din 10 octombrie în urma căreia guvernul Dăncilă a fost demis, iar ministrul Cuc a rămas nu doar cu burta, ci și cu buza umflată. 

Ar fi fost vorba despre cursele de la Iaşi, Timişoara şi Cluj, potrivit declaraţiei premierului desemnat Ludovic Orban. Acesta a mai spus că aceste curse ar fi adus la Bucureşti, pentru moţiunea de cenzură, peste 20 de parlamentari din opoziţie: „Uitați-vă ce face Cuc la Ministerul Transporturilor. Demiteri de directori din niște motive foarte străvezii. Sunt foarte mulți în Tarom cei care spun că demiterea directoarei este pentru că ea a refuzat să țină avioanele la sol la moțiunea de cenzură, ca să nu vină parlamentarii pentru că erau cursele de la Iași, Timișoara, Cluj, care aduceau peste 20 de parlamentari ai opoziției și care dacă n-ar fi aterizat la timp, nu puteau să vină să voteze moțiunea. Asta se vorbește la Tarom, să nu credeți că inventez”.

Consiliul de Administrație al TAROM a decis marți seara revocarea Mădălinei Mezei din funcția de CEO al TAROM, după ce aceasta a fost numită în funcție în luna iunie.

Mădălina Mezei a mai declarat că va ataca în instanţă decizia pe care o consideră ilegală şi abuzivă.

Printre avioane, ar fi fost vorba despre cursele de la Iaşi, Timişoara şi Cluj, potrivit declaraţiei premierului desemnat Ludovic Orban. Acesta a mai spus că aceste curse ar fi adus la Bucureşti, pentru moţiunea de cenzură, peste 20 de parlamentari din opoziţie.

Consiliul de Administrație al TAROM a decis marți seara revocarea Mădălinei Mezei din funcția de CEO al TAROM, după ce aceasta a fost numită în funcție în luna iunie.

Mădălina Mezei a declarat că va ataca în instanţă decizia pe care o consideră ilegală şi abuzivă.

„Nu aș vrea sa intru în amănunte și nici sa fac un caz politic din asta. Aș vrea doar să confirm acest aspect și să vorbim de strategie, de obiective, nicidecum de politic.

Eu am tratat-o ca o chestiune de job, am spus că nu nu e în puterea mea și a companiei Tarom sa facă așa ceva și m-am asigurat că acele zboruri vor opera în timp.

Anumite publicații m-au întrebat de ce nu am reacționat atunci. Nu am reactionat atunci pentru că eu nu vreau să provoc un scandal, singurul meu obiecitv este ca Tarom să meargă înainte, să fie lăsată în pace.

Dumnealui nu mi-a reproșat nimic, nu avut curajul să mă sune. Am fost executată fără să știu. M-a sunat marți seara la ora 19:00 președintele CA să-mi spună că au decis să fiu demisă, după ce îmi prelungiseră mandatul cu o săptămână înainte. S-au trezit brusc că trebuie să-mi facă o evaluare a activității, o activitate de 3 luni.

Nu am avut șansa să dau strategia pe 10 ani, nu am avut nicun drept la exprimare, m-au executat.

Voi contesta decizia, pentru că este ilegală. Este abuzivă, acești membri de CA sunt pltăiți din truda Tarom, iar eu nu am să permit să vină și să asuprească oaamenii prin decizii abuzive.

Când am preluat mandatul domnul Cuc mi-a spus: „Vreau să salvez Taromul și mă bazez pe dvs”. Am avut încredere și am acționat în consecință. După care nu a mai fost așa și domnul Cuc nu a avut curajul să mă privească în ochi și să-mi spună că nu mai corespund.

Acel CA a executat un ordin. Este foarte grav. Domnul Cuc nu are limite, crede că poate să-mi minimizeze cariera de 22 ani prin batjocură. Nu mă recomandă niciun politic”, a precizat fosta directoarea Mezei pentru ProTv.

Replica Cucului

„Se pare că fosta doamnă director general Tarom nu a înțeles că dacă nu face treabă, va sta cu mandatul pe masa Consiliului de Administrație

Nu înțeleg supărarea unor directori de Companii care atunci când nu își îndeplinesc obiectivele pe care și le-au asumat, la preluarea mandatului, vin acum și se dau victime. Doamna Mezei trebuia să-și asume întârzierile manageriale trasate de către CA. Trebuia să facă restructurarea Tarom, trebuia să fie livrat deja primul avion ATR, trebuia să nu încerce să facă anumite jocuri în favoarea unor grupuri din Companie.

Minciunile pe care le aruncă acum pe piață, crezând că cineva ar putea să-i securizeze poziția de director general, nu au nicio acoperire. Dacă cineva i-ar fi cerut așa ceva, ar fi trebuit să iasă public, atunci, și să spună lucrurilor pe nume. Or, doamna a așteptat până acum momentul oportun pentru ea, crezând că va deveni o victimă a cuiva și va reuși să rămână în funcție cu sprijinul știut numai de ea.

Trebuie să știe că în funcție nu o ține decât munca, nu jocurile de culise.
Înțeleg că nu a avut nimic împotrivă cu revocarea și că așa cum a venit, așa pleacă.

Să-și caute acum o altă scuză, mi se pare lipsit de substanță. Probabil că a căzut victima grupurilor de pile și relații din Companie.

Nu mă războiesc cu doamna Mezei, dar cred că nu a înțeles ceva din funcția pe care a deținut-o. Funcția de director general al Tarom nu se compară cu cea de șef de reprezentanța de la Bruxelles, unde făcea rezervări de bilete sau protocol pentru prietenii care veneau în vizită.

Aici trebuie luate decizii manageriale în interesul Companiei, nu să stai și să aștepți după un “ok” care vine din partea apropiaților.

În consecință, doamna Mezei, întoarceți-vă acolo unde știți cel mai bine activitatea: la ticketing și protocol”, scrie ministrul Răzvan Cuc pe pagina sa de Facebook unde comentariile publicului larg sunt oprite.