Mafioțeală curată. Cum se șantajează reciproc Liviu Dragnea şi Tudorel Toader. Jurnalist: Tudorel, „un porc desăvârșit”


  • Podul
  • Mar 22, 2019 07:28
  • 3433
Mafioțeală curată. Cum se șantajează reciproc Liviu Dragnea şi Tudorel Toader. Jurnalist: Tudorel, „un porc desăvârșit”

Liviu Dragnea şi Tudorel Toader se şantajează reciproc. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ar fi primit ultimatum din partea PSD: ori vine cu ordonanţele de urgenţă cerute de partid, ori va fi remaniat luna viitoare, la pachet cu cei doi miniştri care pleacă în Parlamentul European, susţin surse politice pentru "Adevărul“.

La rândul său, ministrul Justiţiei le-a transmis liderilor PSD că vor ajunge din nou la mâna preşedintelui Iohannis, cum s-a întâmpat în cazul Lia Olguţa Vasilescu.

Disputa dintre Liviu Dragnea şi Tudorel Toader nu s-a încheiat, chiar dacă PSD l-a salvat pe ministrul Justiţiei de moţiunea simplă a Opoziţiei. Potrivit surselor citate, liderul PSD i-a mai oferit o lună lui Toader să vină cu cele trei ordonanţe de urgenţă cerute de partid. Prima: ordonanţa care pune în vigoare articolele modificate de PSD în Codul penal şi declarate constituţionale de CCR. A doua: ordonanţa prin care toţi cei condamnaţi în ultimii patru ani de completul de cinci de la Curtea Supremă să poată cere rejudecarea dosarelor. A treia: probele din dosarele penale obţinute de procurori cu ajutorul SRI, în baza protocoalelor, să fie declarate nule. Dacă ar fi adoptate, cele trei ordonanţe ar arunca în aer sistemul judiciar, iar Tudorel Toader şi-ar compromite total cariera universitară, de aici şi ezitările arătate până acum de ministru. Articolul din Adevărul poate fi citit integral AICI

Ca și în alte situații tensionate, ministrul Justiției a intrat brusc, de ieri, în concediu de odihnă pentru câteva zile. „Odihna” subită ar avea legătură, potrivit jurnalistului Liviu Avram, redactor șef al cotidianului Adevărul, mai ales cu o nouă încercare de blocare a candidaturii Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror șef european.

Liviu Avram pe pagina sa de Facebook: „Un porc desăvârșit

A anunțat pentru vineri selecția pentru poziția de procuror european propus de România. Joi a anunțat - fără absolut nicio justificare - amânarea selecției pentru o dată neprecizată, apoi și-a pus palma-n cur și a plecat în concediu.

Deja se speculează că vrea să scoată România din sistemul procurorului european doar ca să blocheze candidatura lui Kovesi. Adică să șantajeze întreaga Europă: dacă o numiți, noi blocăm sistemul sau ne cărăm din el. Sper ca liderii europeni să înțeleagă exact despre ce este vorba și să nu permită un asemenea precedent.

Unii oameni decăzuți au această savoare: dacă tot au decăzut, ca o ultimă consolare, măcar să facă tot posibilul ca să câștige titlul de Ticălosul Anului.

Nu e singurul din acest Guvern, ci doar cel mai ambițios.”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.