Magistrații nu cedează presiunilor. Vor protesta luni pe treptele Palatului de Justiție

Procurorul, Alexandra Carmen Lăncrănjan, a postat pe Facebook un anunț în care transmite că magistrații vor protesta luni, pe treptele Palatului de Justiție, împotriva Ordonanței de Urgență 7/2019.

Protestul are loc după ce Guvernul a refuzat să abroge integral OUG 7, dar și din alte motive prezentate mai jos de procuroarea Aleandra Lăncrănjan. Magistrații se vor aduna pe treptele Palatului de Justiție din București, luni, începând cu ora 18:00.

„Magistrații vor protesta luni, 25 martie 2019, la ora 18:00, pe treptele Palatului de Justiție din București, față de refuzul Guvernului de a abroga integral OUG 7/2019, față de maniera netransparentă și neloială de legiferare în domeniul statutului profesiei de magistrat, față de înființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, precum și față de iminenta adoptare a unei OUG de modificare a Codului Penal și Codului de Procedură Penală, care este de natură să afecteze grav combaterea fenomenului infracțional in ansamblu. #independentajustitiei #ruleoflaw”, a scris Alexandra Carmen Lăncrănjan pe Facebook.