Magistrații nu cedează. Vor protesta luni pe treptele Palatului de Justiție din București


Magistrații nu cedează. Vor protesta luni pe treptele Palatului de Justiție din București

Procuroarea Alexandra Lăncrănjan a anunțat că magistrații vor protesta din nou pe treptele Palatului de Justiție din București împotriva intenției lui Tudorel Toader de a da OUG de modificare a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală.

Redăm postarea procuroarei:

”Magistrații protestează luni, 1 aprilie, la ora 18:00, pe treptele Palatului de Justiție din București, față de intentia de adoptare a OUG de modificare a Codului Penal și Codului de Procedură Penală, prevederile vehiculate fiind de natură sa creeze un dezechilibru între drepturile procesuale ale inculpaților și cele ale persoanelor vătămate. Astfel, proiectul prevede, fără nicio justificare și fără existența unei urgențe reale, dezincriminarea unor infracțiuni grave, reducerea termenelor de prescripție, reducerea fracțiilor minime de executat în cazul liberării condiționate, precum și instituirea unor condiții noi pentru dispunerea arestării preventive, finalitatea fiind îngreunarea considerabila a activității organelor judiciare și un tratament preferențial pentru inculpați, fără nicio dispoziție în favoarea victimelor”, a transmis Alexandra Lăncrănjan. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.