Mai multe orașe din Rusia RENUNȚĂ la parada militară programată pentru 24 iunie


Mai multe orașe din Rusia RENUNȚĂ la parada militară programată pentru 24 iunie

Crește numărul orașelor din Rusia care, din cauza pandemiei de coronavirus, anunță că renunță să organizeze pe 24 iunie o paradă, oricum amânată, marcând 75 de ani de la încheierea celui de la Doilea Război Mondial. Peste zece orașe au decis acest lucru, cele mai recente fiind Penza, Piatigorsk și Iakuțk, relatează agenția Reuters, potrivit Radio Europa Liberă Moldova.

Rusia este în acest moment, după Statele Unite și Brazilia, a treia cea mai afectată țară din lume când vine vorba de numărul de persoane contaminate cu noul coronavirus: bilanțul se ridică la peste o jumătate de milion. Dar, chiar și așa, nimeni nu poate crede cifrele oficiale vânturate de Kremlin.

Parada principală, de la Moscova va avea loc dar purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov i-a îndemnat luni pe locuitorii capitalei ruse să urmărească defilarea la televizor, îndemn făcut cu câteva zile în urmă și de primarul orașului, Serghei Sobyanin.

Mai mult, Peskov a declarat că Kremlinul respectă decizia guvernatorilor de a anula paradele pentru că „așa cum a spus și președintele, ei sunt cei care pot judeca cel mai bine situația de la fața locului”.

Este citata si agenția RIA cu informați că mai mulți invitați de rang nu vor mai veni la Moscova, intre care Robert O’Brien, consilierul american pentru Securitate Națională.

La Moscova, pe 24 iunie, va fi prezent președintele rusofil al R. Moldova, Igor Dodon, iar la defilare vor participa și 75 de miliari moldoveni, ceea ce reprezintă o compromitere rușinoasă a armatei R. Moldova, alcătuită și crescută cu fonduri ale UE și ale SUA.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.