Mai mulți politicieni din Germania solicită ca bordelurile să fie închise pentru o perioadă nedefinită. Legalizarea prostituției NU a adus deloc beneficiile așteptate pentru practicante

  • ACP
  • May 21, 2020, 18:50
  • 309

Mai mulți politicieni germani cunoscuți, unii aparținând Uniunii Democrat Creștine de centru dreapta, alții din partea Partidului Social Democrat, centru stânga, au redactat o scrisoare deschisă, marți, în care au cerut premierilor celor 16 state care formează statul federal german ca bordelurile de pe teritoriul țării să fie închise pentru o perioadă nedefinită.

Semnatarii scrisorii, între care se află Hermann Gröhe, fostul ministru al Sănătății din partea Uniunii Democrat Creștine și social-democrata Leni Breymaier, au susținut că ”ar trebui să fie evident că prostituatele pot deveni super-răspânditoare epidemiologice – activitățile sexuale sunt, ca o regulă generală, incompatibile cu măsurile de distanțare socială”.

Germania este una dintre puținele țări europene unde prostituția este legală, dar odată cu restricțiile hotărâte din cauza pandemiei, în luna martie, toate bordelurile au fost închise pe perioada limitată, până la terminarea răspândirii noului coronavirus.

Permisiunea de a funcționa legal, data în 2002, a avut ca scop declarat îmbunătățirea condițiilor de viață ale prostituatelor, majoritatea acestora fiind victime ale traficului de ființe umane ori ale sclaviei, ale unei vieți supuse abuzurilor de tot felul.

Până în momentul de față s-a constatat că funcționarea în legalitate nu a schimbat mare lucru în bine pentru ele, ducând o viață periculoasă de unde nu lipsesc violența și drogurile, iar multe lucrează în continuare în afara legii – în momentul de față se estimează că în Germania activează peste 400.000 de prostituate, dar oficial sunt înregistrate numai 33.000 de ”lucratoare sexuale”. Bună parte dintre acestea vin din Europa de Est, multe dintre ele sunt românce.

”Redeschiderea bordelurilor nu le va ajuta pe aceste femei. În schimb, ele au nevoie să învețe o meserie ori să muncească având o slujbă în care să fie în siguranță”, se arată în scrisoarea politicienilor germani care recunosc astfel că legalizarea prostituției nu a adus deloc beneficiile așteptate pentru practicante – mai multe detalii AICI