Mamă din Oradea, hărțuită și invitată să-și mute copilul pentru că REFUZĂ să dea bani de cadou: "Nu e normal. Lucrurile se pot face și altfel"


Mamă din Oradea, hărțuită și invitată să-și mute copilul pentru că REFUZĂ să dea bani de cadou: "Nu e normal. Lucrurile se pot face și altfel"

O mamă din Oradea care a refuzat categoric să dea bani pentru cadoul învățătoarei fiicei sale este pusă la zid de către părinții celorlalți copii, care o invită să-și mute fata la o altă clasă. 

Mihaela Ichim, profesoară de franceză la Liceul Teoretic ”Constantin Șerban” din Oradea și mamă a două fetițe eleve al aceluiași liceu, a publicat pe pagina de Facebook mesajele ce i-au fost transmise pe aplicaţia WhatsApp de părinţii celorlalţi copii din clasa pregătitoare în care învaţă fiica ei mai mică, şi care i-au cerut să îşi mute copilul din clasă, după ce a refuzat să contribuie la cadoul învăţătoarei şi la achiziţionarea de perdele respectiv a unui alfabetar. 

”1. Nu am facut-o din răutate, ci pentru că lucrez în învățământ și știu, după 17 ani de dăruire, că lucrurile se pot face și altfel, nu doar stând cu mâna întinsă în fața părinților. Avem proiecte europene, avem ONG-URI foarte implicate, care lucrează pe proiecte cu școli, avem sponsorizări, avem bani de la primării. Doar că lucrurile astea ar trebui făcute de cadrele didactice și manageri gratis și cu multe ore petrecute în fata calculatorului.

Dacă eu am putut, și alții pot.

2. Nu am facut-o, pentru că este ilegal( art. 5, lit. b), pct. II din Codul Cadru de etica al personalului didactic aprobat prin Ordinul MEN nr. 4831/2018) și imoral.

3. Nu am facut-o, pentru că de ani de zile încercăm să schimbam țara asta, pentru că ne plângem de indiferența și șpăgile care domnesc în toate instituțiile statului, dar noi, ca actori principali, nu facem nimic sau chiar contrariul.
Să ajung să fiu "sfătuită" să-mi mut copilul în altă clasă, e prea mult. Pentru mine și pentru copilul meu.
AJUNGE! VREAU O ROMÂNIE FRUMOASA!”, a scris profesoara. 

INTIMIDATĂ DE DIRECTOR ȘI REPREZENTANTUL PRIMĂRIEI

Mihaela Ichim povestește că a fost chemată în biroul directorului, unde se afla și reprezentantul primăriei din consiliul de administrație al școlii. 

Am fost chemată astăzi la școală, de directorul unității de învățământ. La discuție a participat și reprezentantul Primăriei în consiliul de administrație a școlii. Printre altele, mi-a adus la cunoștință că prin felul în care am procedat am încălcat articolul 1 din ROFUIP (regulamentul de ordine interioară), aducând prejudicii grave imaginii școlii. Mi-a spus că niciun reprezentant legal al școlii nu a cerut vreun leu și că părinții sunt cei care vor să dea bani, sub formă de donații. Eu am perceput această discuție ca pe o amenințare, afirmă Mihaela Ichim, citată de Educație Privată

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.