Manevrele murdare ale Varanului securist pentru a intra din nou în Parlament. „Dezbină şi pune presiune”


Manevrele murdare ale Varanului securist pentru a intra din nou în Parlament. „Dezbină şi pune presiune”

Patronul Antenei 3 negociază cu mai mulţi parlamentari PSD trecerea la PPUSL, partidul pe care-l conduce din umbră şi în care i-a adunat pe Maria Grapini, Teodor Meleşcanu, Piedone şi Graţiela Gavrilescu, scrie adevarul.ro.

Surse politice susţin pentru Adevărul că patronul trustului Intact - turnător la Securitate în comunism şi condamnat pentru corupţie în capitalism - a ofertat mai mulţi parlamentari PSD pentru a trece la Partidul Puterii Umaniste (social-liberal).

Voiculescu conduce PPUSL prin avocatul Daniel Ionaşcu, unul dintre oamenii săi de încredere, folosit ca paravan. „Voiculescu negociază extrem de dur. I-a chemat la sediul său pe unii senatori şi deputaţi PSD, mai ales pe cei din tabără anti-Ciolacu, care oricum nu mai prind loc eligibil la parlamentare, şi aproape că le-a ordonat să treacă la PPUSL. Dezbină şi pune presiune”, susţin surse din conducerea PSD pentru Adevărul.

Primul deputat PSD care a trecut la PPUSL e Dorel Căprar, aflat la cuţite cu Marcel Ciolacu, care i-a blocat drumul spre şefia PSD Arad.

Căprar e unul dintre parlamentarii care s-au făcut scut (la propriu) pentru Liviu Dragnea, când fost lider PSD era apostrofat pe holurile Parlamentului. În schimb, Dragnea i-a oferit şefia Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor – calitate în care a condus în interesul vădit al lui Carmen Dan și în direcția dorită de aceasta audierile în legătură cu violențele de la 10 august 2018 - şi un loc în Comisia pentru controlul activităţii SIE. În paralel cu funcţia de deputat, Dorel Căprar are calitatea de inculpat în dosarul şpăgilor de la la frontierele de Vest. ”Am decis că doctrina umanistă şi promovarea valorilor acesteia este în interesul României şi al cetăţenilor români şi este pe deplin compatibilă cu principiile şi valorile mele politice şi de viaţă. România nu se negociază”, spune Căprar.

Pe lângă Căprar, Dan Voiculescu încearcă să atragă şi nume importante ca fostul ministru de Finanţe Eugen Teodorovici şi fostul premier Viorica Dăncilă, ambii aflaţi în dizgraţia lui Marcel Ciolacu. Mai multe detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.