Marcel Ciolacu, delir la Antena 3: "Iohannis să se autosuspende!". Președintele PSD, paralel cu Constituția României

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat miercuri la Antena 3 că așteaptă decizia CCR pentru a decide dacă partidul său va depune o altă moțiune de cenzură contra Guvernului Orban. Mai mult, Marcel Ciolacu a zis că Iohannis instaurează dictatura și nu s-ar mira ca acesta să suspende chiar și Constituția pentru a interzice depunerea de moțiuni de cenzură. În acest sens, Ciolacu a afirmat că Iohannis trebuie să intre urgent în haina de președinte sau să dea un decret să desființeze PSD, să desființeze Parlamentul, să suspende Constituția, să rămână doar el și PNL în țară.

Ciolacu: "Așteptăm decizia CCR. Este atributul opoziției să depună moțiuni, conferit de Constituția țării. Dacă nu o interzice domnul Iohannis, poate dă un decret și suspendă Constituția. (...) Cică e ridicol că nu am făcut cvorum la moțiune. Păi dacă ai furat parlamentari și ai încurajat traseismul".


Întrebat dacă se impune suspendarea președintelui, Ciolacu a precizat că PSD nu are majoritate în Parlament, dar i-a indicat lui Iohannis să se autosuspende, deși nu există o asemenea acțiune la nivel politic în Constituția României.

Ciolacu: "Categoric. Orice președinte într-o țară democratică ar fi trebuit să se autosuspende. PSD nu are majoritatea de a suspenda președintele țării. (...) Dar nu poți să exagerezi în aceeași placă cu dușmanul PSD".