Marcel Vela a pierdut controlul asupra Ministerului de Interne. Adevăratul șef este omul lui Gabriel Oprea și Marcel Ciolacu


Marcel Vela a pierdut controlul asupra Ministerului de Interne. Adevăratul șef este omul lui Gabriel Oprea și Marcel Ciolacu

Într-un articol zguduitor în care explică în detaliu motivele subterane ale îndepărtării comisarului Radu Gavriș, un profesionist școlit de FBI cu rezultate remarcabile în criminalistică, jurnalista Ioana Ene Dogioiu susține că adevăratul șef al Ministerului de Interne este secretarul de stat Bogdan Despescu (oficial nr 2 în MAI), un apropiat al lui Gabriel Oprea și Marcel Ciolacu.

În ceea ce-l privește pe Gavriș, chestorul șef Despescu îi poartă sâmbetele de multă vreme, pentru că și-a permis să-l ancheteze pe Gabriel Oprea în contextul morții polițistului Bogdan Gigină.

Pe Oprea și Despescu îi leagă, printre altele, apartenența la aceeași rețea infamă de doctorate plagiate, actualul secretar de stat în MAI fiind acuzat de plagierea a nu mai puțin de 157 de pagini în lucrarea sa de doctorat, coordonată de Ioan Dascălu (unul dintre fondatorii, în 2002, al domeniului doctoral Ordine Publică și Siguranță Națională. alături și Gabriel Oprea, fost vicepremier și ministru de Interne, și de Costică Voicu, fost rector al Academiei de Poliție). Detalii AICI

„Neoficial, pe dl Gavriș nu-l mai suportă șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet, ceea ce este mai aproape de adevărul așa cum îl spun sursele de la vârful MAI.

De fapt, cel care nu-l mai suportă pe dl Gavriș este secretarul de stat Bogdan Despescu, ”omul din Buzău”, tovarășul lui Marcel Ciolacu și favoritul SRI, nu degeaba l-a numit ”tehnocratul” Tobă în funcția de șef al IGPR unde a rămas în guvernarea PSD până când a căzut în lupta dintre clanurile Tudose-Ciolacu și Carmen Dan.

Surse liberale spun că în acest moment Marcel Vela nu mai controlează Ministerul de Interne, cu atât mai puțin Poliția Română, ele fiind sub controlul lui Bogdan Despescu, deci al lui Marcel Ciolacu și al PSD. Iar Radu Gavriș este extrem de incomod, aș zice chiar inamicul numărul 1 pentru Despescu, PSD și clanurile interlope afiliate acestui partid”, mai scrie Ioana Ene Dogioiu

Ipoteza emisă de jurnalistă este întărită și de relatările fostului șef al Corpului de Control al premierului Cioloș, Valentin Mircea :

”Radu Gavriș a mai fost ’călcat’, în 2016, de o mega-echipă de control de la IGPR, pentru că îndrăznise să ancheteze pe Gabriel Oprea și Petre Tobă (devenit atunci ministru de Interne), în contextul morții polițistului Bogdan Gigină.

Atunci am reușit să prevenim un abuz, trimițând o echipă de control de la Corpul de Control al Prim Ministrului, să îi verifice pe cei din controlul de la IGPR. Ce am descoperit? Vânătoare de vrăjitoare, încălcare a regulamentelor MAI și a drepturilor polițiștilor.

Văzându-se cu lumina aprinsă, controlul de la IGPR a fost retras. Dar oamenii deranjați de Gavriș nu uită, se pare. Ca un detaliu, șef al Poliției Române era atunci Bogdan Despescu, în prezent secretar de stat în Ministerul de Interne”.

„Nu există nicio situație specială obiectivă care să explice plecarea unui profesionist de calibrul lui Radu Gavriș de la București, unde chiar sunt probleme mari.

Situația specială este, așadar, după cum sugerează chiar fostul șef al Corpului de Control, doar răzbunarea lui Bogdan Despescu și dorința acestuia de a face o demonstrație de forță pentru tot sistemul.

Dacă Marcel Vela era ministrul, nu marioneta lui Bogdan Despescu, deci implicit a PSD, putea infirma acest ordin fără cea mai mică problemă.

Nu a făcut-o, cel puțin până acum și cel mai probabil, spun surse politice, așteaptă ca Bogdan Despescu să îi comunice în plic numele viitorului șef al IGPR, agreat de PSD și clanurile interlope.

Nu că ar fi vreo grabă, cât timp șef interimar al IGPR este Eduard Mirițescu, fostul șef de cabinet de la Prahova al lui Bogdan Despescu, tovarășul lui Ciolacu și apărătorul lui Gabriel Oprea”, conchide Ioana Ene Dogioiu. Analiza jurnalistei poate fi citită integral AICI.

Marcel Ciolacu are legături vechi și strânse cu Bogdan Despescu. Ambii sunt din Buzău, unde Despescu a fost inspector şef adjunct al Poliţiei până în 2006. Buzău este, de asemenea, oraşul în care Ciolacu a condus organizaţia PSD ani de zile şi în care a avut funcţii de prefect şi viceprimar.

De alfel, Despescu este născut în localitatea Nehoiu din Buzău, unde îşi avea cartierul general sirianului Omar Hayssam, unul din partenerii de vânătoare ai lui Marcel Ciolacu.

Relaţiile strânse dintre Ciolacu şi Despescu erau semnalate încă de acum un an şi de fostul jurnalist Dan Bucura.

„Dacă aveţi vreo problemă, vreun reproş, ceva cu MAI… adresaţi-vă lui Ciolacu de la PSD! Da, aţi auzit bine!! Sau încercaţi la Tudose, fostul premier PSD, actualmente ProRomania! V-aş trimite şi la Omar Hayssam, dar ăla e puţin prins…

Da, oameni buni, începând de ieri avem un secretar de stat proaspăt uns la MAI! Chestorul Bogdan Despescu e alesul! Al doilea om din Interne!”, scria Dan Bucura pe Facebook în noiembrie 2019.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.