VIDEO. Marcel Vela, acest Siminică trist al Ministerului de Interne: noile pistoale Beretta înmânate cu fast polițiștilor au fost puse înapoi în rastel imediat după ceremonie. Niciunul din oamenii legii nu avea făcut instructajul de folosire


VIDEO. Marcel Vela, acest Siminică trist al Ministerului de Interne: noile pistoale Beretta înmânate cu fast polițiștilor au fost puse înapoi în rastel imediat după ceremonie. Niciunul din oamenii legii nu avea făcut instructajul de folosire

Noile pistoale Beretta ale Poliției Române sunt la fel de reale ca și sperietura pe care au tras-o clanurile de interlopi după ce ministrul de Interne le-a arătat cu degetul că autoritățile sunt cu ochii pe ele. Butaforie  pentru imaginea unui ministru mediocru tot mai contestat și mai ridicol cu cât încearcă să fie mai luat în serios. Ar fi de râs în hohote dacă gafele lui Marcel Vela ar fi decontate doar individual, dar, din păcate, o întreagă instituție, care, de altfel, nu duce deloc lipsă de figuri grotești, are de suferit din cauza țopeniilor de imagine pe care le tot exersează ministrul liberal de la preluarea funcției.

Ultima dintre imbecilitățile actualului ministru de Interne, din foame de popularitate, a fost dezvăluită de Adevărul, care a aflat că cele 100 de pistoale Beretta, achiziţionate de minister în plină pandemie și înmânate cu fast de Vela într-o ceremonie organizată la sfârșitul lunii iulie, au fost puse înapoi în rasteluri pentru că poliţiştii „dotaţi” de ministru nu aveau făcut instructajul care să le permită folosirea armelor.

Astăzi este un moment extrem de important. Nu aş spune istoric, dar extrem de important. Din anii ’70, Poliţia din România foloseşte tehnică depăşită, pe care dumneavoastră o folosiţi în condiţii improprii. (...) Această tehnică nouă, pe care dumneavoastră astăzi aţi primit-o este un început. Toţi colegii dumneavoastră vor fi dotaţi cu armament de ultimă generaţie. În sfârşit, în Poliţia Română are loc o normalizare“, declara Vela, cu ocazia ceremoniei de înmânare a primelor 100 de pistoale.

„În cadrul ceremoniei de astăzi vom distribui primele pistoale. Primele 5.000 de pistoale au fost deja recepţionate şi vor fi distribuite după reinstruirea pe linia folosirii acestui tip nou de armament“, declara și şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, la ceremonia din 29 iulie.

O sursă „Adevărul“ a dezvăluit că cei 100 de poliţiştii „beneficiari” de Beretta au fost nevoiţi să le predea, urmând să le primească efectiv şi să le poată folosi doar după ce este urmată procedura legală, care presupune instructajul de utilizare, inclusiv trageri în poligon.

Sursa citată a mai declarat că din cele 10.000 de pistoale Beretta intrate în stocul Poliţiei Române, până în 10 august 2020 au fost predate efectiv poliţiştilor din stradă doar 93 de pistoale noi.

Articolul poate fi citit integral AICI

 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.