Marcel Vela anunță măsuri drastice în cazul Jandarmeriei București din pricina îngreunării soluționării dosarului 10 august

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat marți, la Realitatea PLUS, că urmează demiteri la Jandarmeria București, întrucât jandarmi din eșalonul doi și trei al instituției au îngreunat soluționarea dosarului 10 august prin tărăgănarea livrării convorbirilor desecretizate dintre jandarmi din seara protestului

"Urmează demiteri la Jandarmeria București pentru că avem viteze diferite. Nu spun că neapărat conducerea, dar oameni din eșalonul doi și trei au tras frâna de mână în acest dosar. Da, urmează demiteri, pentru că au tărăganat livrarea convorbirilor desecretizate dintre jandarmi, din seara de 10 august, ca să le pot trimite procurorilor", a transmis Vela.

"Jandarmii m-au dezamagit un pic", a spus Vela, adăugând că a găsit o reticență extraordinară în privința desecretizării Dosarului 10 august.

CITIȚI ȘI: 10 august 2018: MAI anunță că va declasifica convorbirile de pe stațiile Jandarmeriei

Amintim că Ministerul Afacerilor Interne a anunțat în data de 22 noiembrie că a schimbat indicativele folosite de Jandarmeria Română, în convorbirile de pe stațiile radio, iar înregistrarea discuțiilor din 10 august, de la protestul din Piața Victoriei, va fi pusă la dispoziția Parchetului de pe Lângă Înalta Curte de Casatie și Justiție, Secției Parchetelor Militare, respectiv Direcției de Investigarea Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.