Marcel Vela tună și fulgeră în cazul 10 august: "Unii au impresia că se pot juca! Cine îşi permite să tergiverseze, îşi riscă propria carieră!"


Marcel Vela tună și fulgeră în cazul 10 august: "Unii au impresia că se pot juca! Cine îşi permite să tergiverseze, îşi riscă propria carieră!"

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat joi că după desecretizarea convorbirilor purtate de jandarmi prin intermediul stațiilor de emisie-recepție în cazul protestului Diasporei din 10 august se va stabili concret "dacă au fost comise abuzuri împotriva protestatarilor şi cine a comis aceste abuzuri".

De asemenea, Vela s-a declarat dezamăgit că respectivele convorbiri nu au ajuns încă la Dosarul 10 august de la DIICOT, iar în acest sens i-a avertizat pe cei din subordine că în cazul în care îngreunează aflarea adevărului, atunci își riscă cariera. 

Redăm decarația ministrului de Interne:

"Un obiectiv major pe care mi l-am asumat a fost desecretizarea raportului asupra a aceea ce s-a întâmplat la protestul din data de 10 august 2018. Raportul a fost desecretizat în totalitate şi pus la dispoziţia procurorilor. Am făcut un pas în plus pentru clarificarea evenimentelor de la 10 august şi am dispus şi luarea măsurilor pentru desecretizarea convorbirilor purtate de jandarmi prin intermediul staţiilor de emisie-recepţie în cele două zile, 10 şi 11 august. După desecretizare aceste convorbiri vor putea fi puse la dispoziţia procurorilor şi sunt convins că vor contribui major la lămurirea situaţiei. Se va putea stabili concret cine şi ce ordine a dat şi cum au fost puse acestea în aplicare. Pe scurt, se va stabili dacă au fost comise abuzuri împotriva protestatarilor şi cine a comis aceste abuzuri. 

Sincer să fiu, mă aşteptam ca aceste convorbiri să fie deja la dosar, dar unii au impresia că se pot juca. O spun din nou, clar şi răspicat: nu mă joc, şi nu accept să tergiversăm cu nicio secundă lămurirea situaţiei din 10 august. Cine îşi permite să tergiverseze, îşi riscă propria carieră".

Amintim că ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat marți, la Realitatea PLUS, că urmează demiteri la Jandarmeria București, întrucât jandarmi din eșalonul doi și trei al instituției au îngreunat soluționarea dosarului 10 august prin tărăgănarea livrării convorbirilor desecretizate dintre jandarmi din seara protestului.

CITIȚI ȘI: Marcel Vela anunță măsuri drastice în cazul Jandarmeriei București din pricina îngreunării soluționării dosarului 10 august

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.