Marius Tudor, consilier la PE, amenințat și insultat după dezvăluirile Podul.ro despre mafia așa-zișilor lideri romi deținători de ONG-uri, care sifonează și deturnează banii destinați propriei etnii


Marius Tudor, consilier la PE, amenințat și insultat după dezvăluirile Podul.ro despre mafia așa-zișilor lideri romi deținători de ONG-uri, care sifonează și deturnează banii destinați propriei etnii

După ce a dezvăluit punctual și cu argumente de necombătut, într-un interviu exclusiv acordat Podul.ro, modul în care cei mai mulți auto-intitulați lideri ai romilor și deținători de ONG-uri și-au acumulat averi și imagine sifonând și deturnând fondurile europene și publice destinate celei mai năpăstuite și ignorate etnii, Marius Tudor – consilier politic la Parlamentul European, în Comisia pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne – e amenințat și insultat în mod uzual tocmai de ONG-iștii în cauză și de lătrăii lor de pe internet.

Marius Tudor este licențiat în Științe Economice, Drept, cu un master în Drept penal și specializare în Leadership și Organizare Comunitară la Harvard. Este de etnie romă și se ocupă de dosare cu privire la democrație, drepturile omului, politici publice pentru romi și anti-discriminare. 

Vă prezentăm semnalul de alarmă tras pe Facebook de Marius Tudor, amenințat și insultat zile-n șir de slugile ONG-iștilor amintiți, cu privire la identitatea cărora vom mai reveni:

”Și-au făcut câțiva domni conturi false pe Facebook și au început să îmi trimită mesaje mai puțin ortodoxe.

Bănuiesc că de vină ar fi poziționarea mea publică față de o abordare sau alta în ceea ce privește impactul muncii unora dintre ei pentru comunitățile de romi din țară și, mai ales, cheltuirea banului public în acest sens, dar unii nu au avut puterea să asimileze informația în scopul îmbunătățirii activității lor, sau poate că s-au simțit cu musca pe căciulă și au simțit nevoia să mă pună la punct.

Vă atașez o captura a unui mesaj, cu ceva cuvinte înnegrite, din respect pentru noi toți. Aa, autorul mesajului a fost vigilent, și-a și șters contul.

Pentru ‹suspecți› am următorul mesaj:

Dragii mei, m-ați înjurat, m-ați amenințat, sper că măcar v-ați răcorit, dar nu așa se pune un om la punct, sunt sigur că asta v-ați dorit să faceți cu mine.

Pentru unii ați fi doar niște derbedei, oameni fără creier, golani, hoți, proști sau bombardieri, niște prestatori de servicii pârliți, dar pentru mine sunteți o bucurie. Da, să nu vă mirați, voi sunteți o bucurie și vă mulțumesc pentru oportunitatea de a mă bucura spunându-vă că vă puteți schimba, că puteți fi mai buni, dacă nu pentru voi, măcar, de exemplu, pentru copiii voștri, căci mare le-ar mai fi tristețea dacă ar afla, de la unul de la altul, că ei au o viață frumoasă clădită, de părinții lor, pe spatele sărăciei altor copii de vârsta lor. Bucuria schimbării voastre cu o variantă a voastră, mai bună, mai omenească, deloc ranchiunoasă și răzbunătoare, ar putea fi bucuria lor, bucuria părinților voștri, care, sunt convins, sunt niște oameni buni care au încercat să vă educe frumos, care nu v-au vrut proști, ar spune unii. (…)

Între timp, dacă mai simțiți nevoia să mă mai înjurați sau să mă mai amenințați, chiar văr rog să o mai faceți, dacă asta va ajuta la schimbarea voastră. Am doar o singură rugăminte. Faceți-o așa cum îi stă bine unui bărbat, prin asumare, nu din spatele unui profil fals, nu ca un laș. Vă garantez că nu am să mă supăr.

Hai, încercați să fiți fericiți, nefericiților!

P.S. Să nu aveți impresia că bănuielile mele cu privire la identitatea voastră nu s-ar putea adeveri în viitorul apropiat. Unii ați mai încercat mai mult decât înjurături și amenințări, ați dat telefoane pe la Parlament să cereți demisia mea, dar ați eșuat lamentabil”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.