Mărturia cutremurătoare a unei voluntare care strânge semnături pentru alianța USR-PLUS

  • Podul
  • Mar 4, 2019, 15:59
  • 4455

Textul publicat pe Facebook de Alexandra Radu, o tânără care strânge semnături în Călărași pentru Alianța 2020 (USR-PLUS), descrie inacceptabila indiferență și detașare a cetățenilor față de politică, lipsa de implicare și informare în perspectiva celei mai apropiate runde de alegeri, vitale pentru viitorul democratic al României.

 Alexandra Radu:

"Pentru ce să semnez, oricum sunteți toți la fel?!
Ce știi tu, don'șoară! Nu știi nimic!
Tu să taci, duduie!
Nu semnez, pe mine nu mă interesează politică!"
Am stat două zile la cort, în Călărași, pentru a strânge semnături pentru #alianta2020 #usr #plus. Aș vrea să zic că a fost ușor, dar nu a fost. Că a fost cald și soare, dar mai degrabă a fost ger și gri. Aș vrea să zic că am strâns multe semnături, dar adevărul e că am strâns câteva. Și cele strânse, au fost muncite.
Adevărul e că am auzit multe la cort zilele acestea. Dintre toate, cea mai dureroasă e indiferență. "Pe mine nu mă interesează politică! / eu nu fac politică!" aruncate cu un fel de superioritate morală de femei și tinere că mine.
Le-aș fi urlat tare tare că nici pe mine nu mă interesează politică, că și eu aș fi vrut tare mult să îmi petrec ziua jucându-mă cu copila decât tremurând într-o intersecție din Călărași, că nici eu nu fac politică. Problema e că politică ne face pe noi. Ne face mai bolnavi, când mergem în spitale pline de bacterii și de medici cu diplome false. Mai puțîn educați, când ne ducem copiii în școli în care se preda după manuale unice. Mai puțini siguri de viitorul nostru, când ne amenință pensiile private. Politică e prețul dublu pe care îl plătesc pe pâine și plicul ăla de care depinde sănătatea cuiva drag. Și tot politică sunt cei 65 de morți din #colectiv.
Politică e tot ce ne scoate în stradă la proteste.
Aș fi vrut să le urlu toate acestea!
Dar nu am făcut-o. Vorba aia, "When they go low, we go high!"
Ne vedem la cort dar și la europarlamentare, noi o să fim naivii aia de își petrec 24h în secție să se asigure că voturile voastre nu sunt degeaba. ”