Medic ATI spune deschis să nu ne iluzionăm: „Unii au speranțe că sistemul medical se va schimba după nenorocirea asta. Nu, speranțele sunt deșarte! Nu va începe nicio schimbare”


Medic ATI spune deschis să nu ne iluzionăm: „Unii au speranțe că sistemul medical se va schimba după nenorocirea asta. Nu, speranțele sunt deșarte! Nu va începe nicio schimbare”

Silvia Costinean, medic la secția ATI a Spitalului Marie Curie din București și una dintre vocile cele mai lucide din spațiul virtual pe probleme de sănătate, spune că, din păcate, nu vom învăța mai nimic din nenorocirea pe care o traversăm și, mai grav, sunt semne cât se poate de clare că sistemul medical este nereformabil. Mai mult, incompetența și impostura sunt trecute adesea cu vederea chiar de cea care ar trebui să le a ducă în atenția opiniei publice: presa.

„Directorul medical de la Suceava revine in funcție. Urmează managerul, după retragerea conducerii militare.

La Focșani vedem personal medical îmbrăcat in niște combinezoane bune de purtat de către zugravi, plus măști chirurgicale in loc de măști de protectie de nivel înalt.

Maștile livrate spitalelor pe post de măști chirurgicale sunt adesea măști neconforme - cele din Turcia sunt orice altceva, dar nu măști chirurgicale, nu sunt in trei straturi; iar cele din China, nu toate, dar sunt unele care par a fi chirurgicale, sunt in trei straturi, dar sunt fake, pentru ca sunt permeabile, deci materialele din care sunt făcute sunt neconforme.
Se văd germenii schimbării în sistemul medical”, scrie dr Costinean într-o postare publicată pe Facebook după ce vestea întoarcerii directorului medical Mircea Macovei la conducerea Spitalului Județean a bubuit în presă. Detalii AICI și AICI

Anterior acestei situații, când planul de izolare și deportare al altui manager-dinozaur de spital Adrian Streinu Cercel stârnea valuri de revoltă, doctorița de la Marie Curie scria:

„Unii au speranțe că sistemul medical se va schimbă după nenorocirea asta.

Nu, speranțele sunt deșarte. Nu va începe nicio schimbare.
Tot ceea ce s-a întâmplat și se întâmplat zilele astea sunt indicii că nu va începe nicio transformare.

Iar televiziunile, nu cele aservite Sistemului, cunoscute că instrumente de propagandă, nu, celelalte sau cealaltă, cu pretenții, țin/ ține partea și promovează pe cei care au feudalizat sistemul medical”.

Sursa foto: monitorulbt.ro

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.