Medic bucureștean de la Terapie Intensivă: „Nu știți ce se întâmplă cu adevărat în spitale! În primul rând, nu există teste! (...) Nu testăm, nu raportăm!

Silvia Costinean, medic al secției de Terapie Intensivă de la Spitalul Marie Curie, unul din cadrele medicale cele mai active și mai curajoase din zona rețelelor sociale, vorbește într-o postare despre situația dramatică cu care s-ar confruntă spitalele din România, în perspectiva unei iminente epidemii de coronavirus. Ea spune că, pentru că nu sunt suficiente teste, pratic numărul celor testați (și implicit al celor diagnosticați) este foarte mic, mult mai mic decât ar releva un număr suficient de teste.

Autoritățile române au obligația să răspundă punctual și clar acestor acuzații, mai ales că susțin de zile bune că există mii de teste la nivel național. Sâmbata trecută, chiar în cadrul audierilor care au avut loc la Parlament, ministrul Sănătății afirma cu subiect și predicat că, la nivel naţional, există pentru depistarea coronavirusului 10.000 de teste Real Time PCR şi 50.000 de teste rapide în depozitele UNIFARM.

Redăm integral mai jos postarea medicului:

„Sunteți liberi să mă acuzați că induc panică și alte tâmpenii.
Dar, există mărturii serioase despre minciunile pe care ni le servesc autoritățile și marii specialiști.

Nu știți ce se întâmpla cu adevărat în spitale.

În primul rând, nu există teste. În spitale mari din București, ce să mai vorbim de provincie.
Vor veni pacienți infectați care nu vor putea fi testați, deci diagnosticați. Se vor agrava, nu vor putea fi transferați, vor muri fără diagnostic.
Personalul este expus, pentru că nu există echipamente de protecție. Nici personalul nu va putea fi testat.

De la cel mai înalt nivel li s-a spus medicilor de terapie intensivă, celor incluși în așa zisele TI (terapie intensivă) pentru COVID, că nu e nevoie de acele echipamente, că e suficientă masca chirurgicală.

Masca aceea e bună pentru ieșit pe stradă - chiar dacă vi se spune contrariul, sunteți mințiți- nu pentru cazurile în care ai contact prelungit cu paciențîi infectați!

Deși medicii italieni au avertizat că este CONTRAINDICATĂ ventilația non- invazivă, pentru că în final tot ajungi să intubezi pacientul și, practic, nu faci decât să agravezi lucrurile, întârziind să aplici ventilația eficientă, apoi, chiar faci rău, pentru că prin aplicarea de presiuni pozitive în nazofaringe împingi toată încărcătura virală în plămâni, deci agravezi inflamația interstițiala pulmonară (același lucru valabil și pentru nebulizare), deși toți doctorii interesați am postat peste tot avertizarea asta, pacientul de care se știe că este grav, cel de la Balș, fostul polițist care a mințit, este pe non-invaziv!

De asemenea, sunt pacienți gravi, cu context epidemiologic clar, unul venit pe 6 martie din spital de la Milano, unde era internat pentru patologie oncologica, altul venit din Londra, cu comorbidități, intubați, cu radiografii sugestive pt ARDS, sunt declarați COVID- negativi și transferați din Bals în alte secțîi de terapie intensivă. Primul a decedat între timp, soția lui e în carantină, dar el a fost declarat negativ.
Cel de-al doilea, de asemenea declarat COVID-negativ, are trecut în diagnostic “pozitiv pentru coronavirus comunitar”.

De când se testează pentru coronavirus comunitar? Ce este coronavirus comunitar?
Suspiciunile sunt întemeiate - context epidemiologic, insuficientă respiratorie severă - cum oare îi iese coronavirus, dar alt tip? Ce coincidență!
Ambii au fost admiși prin transfer într-o altă secție de TI, unde personalul nu are echipamente de protecție. Unde nu au teste! Nici măcar pentru personal.
Nu se fac teste pentru personalul care a avut contact cu paciențîi confirmați și declarați pozitiv.

Nu testăm, nu raportăm! Asta este deviza lor!

Oficial, personalul este lăsat să fie expus la infecție, pentru că asta au declarat în ședințe, că nu e nevoie de echipament de protecție.

Se întreabă retoric medicii anesteziști “unde ești, tu, domnule profesor Tulbure, pentru că tu nu ai fi lăsat să se întâmple asta!”

Când se vor adună morții, cu sutele, cu miile, NU vor mai putea ascunde adevărul!
Dar, va fi prea târziu!”

CITEȘTE ȘI: Pacientul 36 cu COVID-19 care scuipă cadrele medicale a băgat zece paramedici SMURD în carantină! El a călătorit în Israel cu rezervistul MAI care a infectat 30 de persoane