Medicii rezidenți, tratați ca niște cârpe: "Mi-a spus: «Nu am să stric un echipament de 100 de lei pentru un rezident»! În timp ce nouă ni se întoarce spatele, soția lui Tudorel e îmbrăcată zilnic adecvat, deși lucrează cu pacienți care nu au COVID-19!"


Medicii rezidenți, tratați ca niște cârpe: "Mi-a spus: «Nu am să stric un echipament de 100 de lei pentru un rezident»! În timp ce nouă ni se întoarce spatele, soția lui Tudorel e îmbrăcată zilnic adecvat, deși lucrează cu pacienți care nu au COVID-19!"

Brînduşa Lungu, rezident în anul III la secţia gastroenterologie a Spitalului „Sfântul Spiridon“ Iași, relatează despre modul batjocoritor în care i-a răspuns asistenta șefă a unității medicale, Adriana Leca, atunci când i-a fost solicitat un echipament de protecție, potrivit Ziarul de Iași.

Leca i-a zis doctoriței că nu strică un echipament de 100 de lei pentru un rezident. Lungu semnalează că situația nu este regăsită doar la Iași, ci și în celelalte centre universitare, medicii rezidenți fiind tratați, scuzați expresia, precum niște cârpe

În tot acest timp, soția fostului minsitru al Justiției, Tudorel Toader, deşi lucrează cu pacienţi care nu au COVID-19, este îmbrăcată zilnic, într-un echipament adecvat, precizează Brîndușa Lungu. 

Medicul rezident Brîndușa Lungu: "Deşi lucrăm prin rotaţie şi încercăm să ne expunem cât mai puţin şi să expunem pacienţii cât mai puţin, ne lovim de astfel de atitudini zilnic. În ciuda gravităţii situaţiei actuale, atitudinea aceasta înfloreşte. Ne lovim practic de refuzul asistentelor şefe de a ne da echipamente. În cazul meu, asistenta şefă, Adriana Leca, a refuzat să îmi ofere echipament, deşi cutiile cu echipamente erau la uşa magaziei. Mi-a spus: «Nu am să stric un echipament de 100 de lei pentru un rezident». Am făcut presiuni şi a acceptat să distribuie doar colegilor rezidenţi de gardă. Deşi a intervenit şi medicul coordonator, asistenta a refuzat să distribuie echipament celor care eram în afară echipei de gardă. În alte zile, nici măcar rezidenţii de gardă nu au primit. Această situaţie nu este numai la Iaşi, ci şi în celelalte centre universitare.

Medicul coordonator al meu a căutat să ne protejeze tot timpul. Din păcate e un dezechilibru major, pentru că, în timp ce nouă ni se întoarce spatele, doamna profesor Toader, deşi lucrează cu pacienţi care nu au COVID 19, este îmbrăcată zilnic, într-un echipament adecvat, aşa cum se vede la cei de la ATI. Doamna doctor are combinezon cu vizieră care sunt identice cu cele din UPU, un combinezon pe care după părerea mea îl schimbă zilnic. De ce spun asta, pentru că se poate observa că, la celelalte cadre medicale, a doua zi, combinezoanele sunt intrate la apă în urma sterilizării. La dumneaei în schimb nu".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.