Mesajul emoționant al unui inspector școlar batjocorit de PSD pentru că a ajuns pe funcție prin concurs, nu pe filera de partid


Mesajul emoționant al unui inspector școlar batjocorit de PSD pentru că a ajuns pe funcție prin concurs, nu pe filera de partid

Povestea profesorului brăilean Cătălin Canciu, din 2015 până miercuri șeful Ispectoratului Școlar Județean Brăila, este unică în peisajul educației masacrate de aproape toții miniștri care i s-au perindat la vârf. Este unică nu pentru că s-a încercat mazilirea sa pe motive de neapartenență politică, fiind demis de două ori de pe funcția ocupată prin concurs, ci pentru că pur și simplu profesorul de geografie de la Liceul de Arte din oraș a refuzat să plece capul, să accepte politizarea agresivă pesedistă a educației, alegând să „moară cu ei gât” și reușind să-i oblige prin hotărâri ale instanțelor să fie repus pe funcție și să-și ducă la bun sfârșit chinuitorul mandat.

Este cutremurător ce scrie domnul Canciu într-o postare pe Facebook la încheierea, legală de data aceasta, a mandatului:

Sfârșit de mandat!

S-au încheiat patru ani frumoși în care am putut cultiva permanent o atmosferă de onestitate, corectitudine și echilibru, în care nu am stat niciun moment în genunchi pentru a primi ceva de la troaca politică a prezentului. 
Un mandat obținut curat prin concurs, în concurență cu un candidat susținut de psd, într-o guvernare pesedistă.

Patru ani de reușite, cu rezultate excelente la examenele naționale și concursuri școlare, proiecte pe care le-am inițiat și desfășurat cu succes, în pofida unui mediu ostil educației. 

Un mandat greu în care am “schimbat” opt miniștri, fiecare cu frustrările sale, unii semidocți certați cu limba maternă și logica bunului-simț, lipsiți de cultură și educație, alții “eroi ai reformei”, aproape toți adevărate ghiulele pregătite să se detoneze pentru a șubrezi sistemul de învățământ la maximum. Cu reguli schimbate din mers, cu o birocrație istovioare “emanată” de cei peste 500 de funcționari ministeriali la care a trebuit să facem față (peste 60000 de documente intrate și/sau ieșite din instituție în cei patru ani), cu legi într-o permanentă schimbare, imposibil de aplicat în care sintagma “de regulă” abundă, cu manuale de tot felul - greșite, de sport, unice și compendii etc. 
Un mandat greu pentru că școala brăileană a primit doar firimituri pentru modernizare, pentru materiale didactice sau altceva pentru progresul ei. Doar cârpeli și populism ieftin!

Chiar dacă au încercat să își bată joc de mine, demițându-mă de două ori, obligându-mă să-mi caut dreptatea prin sălile de judecată, procese pe care le-am câștigat pe linie, au reușit să construiască un om puternic care dacă ar avea posibilitatea să întoarcă Lumea în 2015, ar merge pe același drum pentru că în jurul lui sunt mulți, mulți semeni deosebiți care își doresc o altă Românie pentru care trebuie să lupte. 

Mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine cu gândul, cu fapta și cu sufletul!

P.S.
Multe persoane din afara sistemului de educație m-au întrebat de ce nu mai particip la un nou concurs. Aș participa oricând dacă acest lucru ar fi posibil, dar pesedeul și aliații săi nu au nevoie decât de supuși, motiv pentru care nu vor mai organiza niciodată vreun concurs și de aceea îi vor numi doar doar pe aceștia pentru a-și rezolva interesele lor mărunte de pe plan local.”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.