Mesajul Principelui Nicolae pentru învățători și profesori: ”E mai mult decât o profesie. E apostolat!” Regele Mihai și Clasa Palatină


Mesajul Principelui Nicolae pentru învățători și profesori: ”E mai mult decât o profesie. E apostolat!” Regele Mihai și Clasa Palatină

Principele Nicolae a postat pe Facebook un mesaj pentru învățători și profesori, cu prilejul Zilei Învățătorului:

”Gânduri la Ziua Învățătorului

Îmi amintesc cu recunoștință și bucurie de învățătorii și profesorii mei. Simt că port în mine amprentele dascălilor din școală. N-am să uit niciodată amintirile bunicului meu despre anii de elev, mai ales cei din Clasa Palatină și despre profesorii pentru care Regele Mihai avea o nestinsă dragoste și prețuire.

Cred că menirea învățătorului este de a naște în elev dorința de a învăța pe parcursul întregii existențe. Cu alte cuvinte, un dascăl bun te învață cum să rămâi toată viața școlar.

De mai mult timp trăiesc o experiență minunată printr-o mulțime de dialoguri online cu elevi din școlile întregii Românii. Sunt pentru mine inegalabile izvoare ale cunoașterii. Dovada că sunt în Țară dascăli responsabili de viitorul care se plămădește în mâinilor lor, dar și semnele a ceea ce mai trebuie făcut, îndreptat.

La sărbătoarea de astăzi i-aș spune fiecărui elev în parte: ‹Lecțiile învățătorului rămân neșterse pe tabla vieții tale. Nu chiuli, pentru că faci o absență din catalogul existenței tale!›

Mulțumesc cu profund respect și gratitudine tuturor dascălilor pentru devotamentul, dragostea, de multe ori și sacrificiul, cu care cresc și șlefuiesc cel mai prețios capital al Țării! A fi învățător sau profesor este mai mult decât o profesie. Este apostolat.

La mulți ani tuturor învățătorilor și profesorilor!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.