Mihai Chirica, în corzi. Liberalii vor să organizeze un referendum local pentru demiterea edilului


Mihai Chirica, în corzi. Liberalii vor să organizeze un referendum local pentru demiterea edilului

Liderul PNL Iași, deputatul Marius Bodea, propune organizarea unui referendum local pentru demiterea primarului Mihai Chirica. El se adresează atât  partidelor de opoziţie din Iaşi, cât şi societăţii civile.

Conform spuselor lui Marius Bodea, oraşul nu îşi mai permite să fie condus „de această adevărată mafie care s-a înşurubat în conducerea Primăriei şi de acest Consiliu Local ai cărui membri au girat această impostură”, având în vedere faptul că alegerile vor fi abia peste un an.

Fac o invitaţie la dialog în primul rând societăţii civile şi personalităţilor publice locale şi, desigur, tuturor formaţiunilor politice ce au făcut opoziţie împotriva abuzului şi incompetenţei pentru ca, împreună, să iniţiem un referendum local pentru demiterea primarului Chirica şi organizarea de alegeri anticipate pentru Consiliul Local”, afirmă liberalul Marius Bodea, într-un comunicat de presă.

Şeful PNL Iaşi consideră că ultimele dezvăluiri privind averea primarului Chirica reprezintă un motiv „temeinic“ pentru ca forţele reformiste din Iaşi să stea la aceeaşi masă „pentru a reuşi înlăturarea acestei conduceri corupte de la primăria Iaşi“.

De altfel, Marius Bodea Iași susține că primarul Mihai Chirica nu are „onoare” necesară să își dea demisia.  

Într-o lume normală, primarul Chirica trebuia să îşi dea demisia de onoare. Ştim cu toţii că îi lipseşte această onoare. Ce om cu onoare ar da pe nimic patrimoniul oraşului unor apropiaţi, doar ca să se căpătuiască el şi familia lui, dar atunci când mamele din Iaşi, disperate, îi solicită construirea de creşe publice, să le răspundă că nu a identificat terenuri? (...) În timp ce camarila din jurul primarului se îmbogăţeşte, noi, ieşenii, ne sufocăm din cauza poluării şi a haosului urbanistic, pierdem zeci de ore din cauza traficului infernal, lipsei de centură, batem pasul pe loc în privinţa modernizării infrastructurii sportive (stadion, sala polivalentă) şi ratăm oportunităţi uriaşe pentru modernizarea transportului public”, a mai spus Marius Bodea.

CITIȚI ȘI AICI: VIDEO. Extraordinarele afaceri imobiliare ale bebelușului Chirica, fiul de doar 11 luni al primarului Iașilor

Amintim că jurnaliștii de la reporteris.ro au dezvăluit că, pe numele fiului primarului de Iași, Mihai Chirica, a fost înregistrată o proprietate în zona Sărărie din municipiu, tranzacţia ridicându-se la 250.000 de euro.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.