Milă bizară. Dacian Cioloș îl compătimește pe fiul porcar al infractorului Liviu Dragnea. „E dramatic și e trist”


Milă bizară. Dacian Cioloș îl compătimește pe fiul porcar al infractorului Liviu Dragnea. „E dramatic și e trist”

Președintele PLUS, fostul premier Dacian Cioloș, a fost invitat, seara trecută, la Realitatea-faliment, unde, printre altele, i-a mărturisit moderatoarei Denise Rifai că este regretabil că s-a ajuns în situația ca odraslele corupților să fie huiduite de cetățeni.

Cioloș se referea la recentul incident de la meciul dintre Turris-Oltul Turnu Măgurele și FC U Craiova 1948, la care a participat și porcarul Valentin Ștefan Dragnea, finanțator al echipei din Turnu. Progenitura lui Dragnea a fost înjurată de mai multe ori pe parcursul partidei și apoi huiduită îndelung la plecarea de pe stadion.

„Noi n-aveam nevoie de body-guarzi ca să stăm de vorbă cu oamenii. Am văzut în județul Dolj ce i s-a înâmplat fiului domnului Dragnea. Și e dramatic și e trist ca un copil să pățească asta din cauza a ceea ce face tatăl lui. Deci chiar și în zonele în care mai au susținere, ei nu au curajul să iasă pe stradă. Noi ieșim în stradă și în stradă am adunat mai bine de 500.000 de semnături în câteva săptămâni”, a precizat Dacian Cioloș în emisiunea „Legile Puterii”, moderată de Denise Rifai.

Valentin Dragnea nu este însă o victimă inocentă care suportă consecințele gesturilor mizerabile ale tatălui, ci unul din interpușii prin care Liviu Dragnea derulează o parte din afaceri. Tocmai de aceea compasiunea față de acesta este complet nejustificată. Valentin Dragnea este parte a mafiei care se îmbogățește datorită conexiunilor și influenței politice ale tatălui infractor.

Printre altele, VD este proprietarul fermei din Salcia unde toți porcii au fost sacrificați, în mod bizar, cu puțin înainte de izbucnirea epidemiei de pestă porcină din vara lui 2018, epidemie scăpată de sub control cu „concursul” lui Geronimo Brănescu, șeful ANSVSA, prieten și partener de afaceri cu nașul de cununie al lui Dragnea jr, bogătașul Sorin Paul Stănescu.  De asemenea, ca și cum ar fi știut ce avea să urmeze, porcarul junior nu a mai cumpărat niciun porc în acea periodă. Cifra de afaceri a fermei sale a fost numai în 2017 de 6,5 milioane de euro, potrivit unei investigații realizate de ziarul Libertatea.

Dragnea mai are și o fiică, Alexandra, pe care nu o huiduie nimeni pentru că, deși trăiește pe picior mare și se distrează prin Statele Unite, stă departe de afacerile mizerabile ale tatălui.

***

Fostul premier a avut apoi mai multe schimburi de replici înțepate cu moderatoarea Denise Rifai, când aceasta a atins o serie de controverse iscate de membri PLUS în spațiul virtual.

Denise Rifai: Doamna Raluca Prună a ales să declare în mod public că se separă de partidul dvs că nu vă delimitați de doamna care propăvăduieste traiul în grup, doamna care spune că flatulența în general... Știți foarte bine

Dacian Cioloș: Să nu intrăm în ridicol.

Denise Rifai: Nu sunt declarații ridicole. Sunt declarațiile doamnei Oana Bogdan. 

Dacian Cioloș: Nu sunt declarații. Au fost comentarii făcute într-un cadru privat care au fost aduse și întreținute în spațiul public. Nu sunt afirmații ale partidului. Oana Bogdan a fost secretar de stat în Guvernul pe care l-am condus și a apărat proprietatea acolo alături de noi. O apără în continuare. 

Denise Rifai: Și atunci sunt scăpări sau ... ? Știți ce vreau să înțelegeți domnule Cioloș? Noi aici, publicul meu, o mare parte din el, sunt votanții dumneavoastră. Abordarea noastră la Realitatea e diferită și de aceea totul trebuie să fie autentic. Asta că nu aducem invitați favoriți și nu le punem întrebări nederanjante pentru că nu intră în fișa noastră. 

(...)

Denise Rifai: Legătura cu domnul Virgil Ardelean? 

Dacian Cioloș: Ce legătură?

Denise Rifai: Sunteți nepotul domnului Virgil Ardelean?

Dacian Cioloș: Nu sunt nici un nepot. Suntem din același sat.

Denise Rifai: Ați spus vis-a-vis de poziția anti român, conform acuzatiilor anti PSD... 

Dacian Cioloș: Știți ce... eu nu mai răspund la prostii de-astea!

Denise Rifai: Trebuie să răspundeți pentru oamenii care ne urmăresc

Dacian Cioloș: I-am cerut lui Liviu Dragnea să vină cu dovezi. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.