Milițianul Nelu, care a virusat și a închis Spitalul Dimitrie Gerota, a fost externat. Un jurnalist e fericit: „Acum poate fi audiat de procurori, trimis în judecată și, cu un pic de noroc, să ajungă și la pușcărie”


Milițianul Nelu, care a virusat și a închis Spitalul Dimitrie Gerota, a fost externat. Un jurnalist e fericit: „Acum poate fi audiat de procurori, trimis în judecată și, cu un pic de noroc, să ajungă și la pușcărie”

În vreme ce două doctorițe de la Spitalul Dimitrie Gerota se zbat între viață și moarte la Institutul CC Iliescu, cel care le-a infectat cu SARS-Cov-2, fostul ofițer de MAI testat pozitiv acum aproape o lună cu noul coronavirus, după ce a zădărnicit eforturile medicilor de a-i stabilit un diagnostic corect, mințind în privința deplasării în Israel, a fost externat, relatează mai multe siteuri de presă.

El s-ar afla deja, de mai multe zile, la domiciliu și o vreme va rămâne în izolare.

Fostul ofiţer MAI, angajat în prezent la ADP Sector 4, confirmat cu coronavirus în jurul datei de 10 martie, practic printre primii bolnavi de COVID-19 din România, s-a ales cu dosar penal pentru că a minţit că nu a fost plecat din ţară, ajungând astfel să îmbolnăvească numeroase alte persoane, printre care și membri ai propriei familii: fiul, nora gravidă şi nepotul de trei ani.

Potrivit siteul jurnalist.ro, „milițianul” ar fi Nelu Lupu, fost comisar șef și fost adjunct al Poliției Capitalei.

El a fost plecat din țară într-o excursie în Israel și s-a întors în 26 februarie, însă nu a declarat acest lucru atunci când s-a internat la spitalul de urgenţă la Dimitrie Gerota și a fost pus să completeze o serie de documente în acest sens. Spitalul precizează că a fost internat pe 5 martie cu alte simptome, însă la trei zile după internare a dezvoltat febră și complicații pulmonare, ulterior fiind confirmat cu coronavirus.

Minciuna lui s-a transformat într-o adevărată tragedie pentru Spitalul Gerota, prima unitate sanitară închisă din cauza răspândirii noului coronavirus și a numeroaselor infectări în rândul cadrelor medicale și al pacienților.

Am scris pe larg despre situația de la GEROTA AICI ȘI AICI și încă mai așteptăm lămuriri cu privire la testarea cadrelor medicale care s-a făcut cu întârziere, în condițiile în care nu au fost izolate unele de altele, înainte de stabilirea diagnosticului, astfel că este foarte posibil ca acestea să se fi virusat și între ele.

Jurnalistul Mircea Marian a comentat cu umor externarea fostului ofițer MAI: „Vești bune (pe surse...): Fostul ofițer MAI, care a infectat medicii de la Spitalul Gerota, a fost externat.
Great news. Acum poate fi audiat de procurori, trimis în judecată și, cu un pic de noroc, să ajungă și la pușcărie. Presa scria că a infectat 30 de oameni, din care 22 de cadre medicale.
În orice caz, imediat ce iese din concediu medical, primăria sectorului 4 trebuie să îl concedieze. Oricum, ne râde în nas cu pensia lui specială.”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.