Ministra Muncii, către pensionari: "De promis, putem să promitem tot! Credeți că e greu să vin acum cu legea Alexandru, prin care să cresc pensiile cu 80%?"

Ministra Muncii, Violeta Alexandru, a declarat luni, 6 iulie, pentru Libertatea că vor crește pensiile, dar într-un mod sustenabil. În acest sens, Violeta Alexandru a subliniat că ar putea veni oricând cu o lege prin care să se mărească pensiile și cu 80%, dar ar fi o dovadă de incorectitudine față de cetățeni, întrucât ulterior ar trebui tăiate, nefiind sustenabilă o astfel de creștere. 

Violeta Alexandru: "Nu am de gând să fiu populistă, să arunc cu procente, vreau să lucrez cu echipa Ministerului de Finanţe. Prin urmare, da, vor creşte pensiile. Vin spre mine pensionari cu nevoi privind acoperirea cheltuielilor zilnice, înţeleg foarte bine aceste lucruri. Pe de altă parte trebuie să fiu corectă, deşi este nevoie de creşterea pensiilor, există diferenţe evidente. Nu sunt adepta pensiilor speciale. Ar fi o tragedie să faci măriri de pensii şi apoi să revii să le tai. Ministerul Finanţelor Publice ne va prezenta, la jumătatea anului, situaţia încasărilor la buget.

Avem, o reală determinare să creştem pensiile. Pe mine mă interesează să fim corecţi cu oamenii, să le explicăm toate elementele. Pentru mine este important acest test de sinceritate şi rigoare. De promis, putem să promitem tot. Credeţi că este greu să vin acum cu legea Alexandru, prin care să cresc pensiile cu 80%?".