Ministrul Culturii, gafă de proporții imense: Exterminarea romilor a fost un moment delicat, să nu îi spunem neplăcut


Ministrul Culturii, gafă de proporții imense: Exterminarea romilor a fost un moment delicat, să nu îi spunem neplăcut

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, interimar și la Educație gafează din nou. De data aceasta, într-un mod extrem de grav. Acesta a considerat, potrivit unei declaraţii făcute vineri, că Holocaustul împotriva Romilor intră în categoria „momentelor mai delicate“ când anumite minorităţi au avut de suferit, precizând că nu se poate vorbi de momente „dificile sau neplăcute“.

„De-a lungul timpului au fost şi momente mai delicate, să nu le spunem dificile sau să nu le spunem neplăcute; (…) anumite minorităţi au avut de suferit, ceea ce ne face să găsim momente cum este cel de astăzi, prin care readucem în atenţia, nu doar a românilor, ci a întregii naţiuni române, a întregii Europe, a întregii lumi, faptul că respectăm aceste minorităţi", a declarat Daniel Breaz  în cadrul unei ceremonii care a avut loc RFI.

O astfel de declarație iresponsabilă ar trebui să atragă în mod normal demisia sau demiterea de urgență a ministrului. Este pentru prima oară când un ministru al Culturii pare să aibă o asemenea poziţie privind Holocaustul împotriva Romilor.

CITIȚI ȘI: Înlocuitorul "Abramburicăi" nu e destul de breaz pentru a fi ministrul Educației. Viorica a propus un PSD-ist după chipul și asemnănarea sa la învățământ când vine vorba de gafe

Breaz nu este la prima gafă, dar aceasta pare că le întrece pe toate. De pildă, acesta declara în 2018 că o mamă cu doi copii nu reprezintă o familie și că ar exista o definiție matematică a familiei.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.