Ministrul Mediului, raport în care dă de pământ cu PSD! Care sunt județele unde se fură cel mai mult lemn

Ministrul demis al Mediului, Costel Alexe, a venit cu un raport devastator întocmit de Garda Forestieră, luni, la audierea din comisiile reunite de specialitate. 

Conform raportului, cele mai mari jafuri forestiere au avut loc în județele Maramureș și Bistrița Năsăud, controlate de baronii PSD Gabriel Zetea și Radu Moldovan. 

Unde se taie cel mai mult în țara asta? Uitați ce date au reieșit din rapoartele Gărzilor Forestiere. Cele mai mai hoții descoperite în ultimii doi ani sunt în Maramureș, de aici au dispărut 110.000 de metri cubi de lemne, Bistrița Năsăud, peste 30.000 de metri cubi furați, Sibiu, cu peste 20.000 de metri cubi. Se taie mult și în Cluj, Caraș Severin și Neamț”, a declarat liberalul la audierea din Comisia de Mediu. 

Costel Alexe afirmă că defrișarea ilegală a pădurilor este motivul pentru care Comisia Europeană a declarat procedură de infringement României și că acest flagel trebuie oprit indiferent de culoarea politică a următorului Guvern de după viitoarele alegeri: 

Comisia Europeană în acești trei ani și-a pierdut efectiv răbdarea în raport cu autoritățile de la București. S-ar putea că după alegerile anticipate sau alegeri la termen să ne regăsim cu toții la aceeași masă și va trebui, indiferent de cine va formă Guvernul, să fim mai credibili și să facem pași importanți în a rezolva aceste probleme, pentru că nu sunt nici problemele lui Costel Alexe și nici ale oricăruia dintre dumneavoastră. Sunt probleme cu care se confruntă România”, a mai spus el. 

Ministrul Mediului a primit aviz negativ din partea comisiei de specialitate, luni, cu 17 voturi ”împotrivă”, 15 ”pentru” și o abținere, confom site-ului Digi24.