Mircea Drăghici trăiește în propriul univers legislativ: "Legea nu ne permite decât secții de votare diferite la referendumul pe justiție și europarlamentare"

Coordonatorul campaniei electorale a PSD Mircea Drăghici a declarat joi că legea nu permite ca referendumul și alegerile europarlamentare să fie organizate în aceeași secție, deși legea îl contrazice, așa cum veți citi mai jos.

„Legea nu ne permite decât secții de votare diferite. Aduceţi-vă aminte că atunci când a fost organizat un referendum în paralel cu orice scrutin electoral au fost secţii de votare diferite”, a spus Drăghici.


Cu toate acestea, în legea 3/2000 (legea referendumului) este stipulat că votul la două scrutine ce au loc în aceeași zi se realizează în cadrul acelorași secții de votare.

”În situația prevăzută la alin. (1), ambele scrutine se realizează în cadrul acelorași secții de votare, operațiunile electorale fiind îndeplinite de către aceleași birouri electorale, constituite potrivit legii” (articolul 15 indice 2, alin. 2).

Reamintim că senatoarea USR Florina Presadă a avertizat miercuri că Guvernul Dăncilă dorește să dea o OUG pentru ca pe 26 mai votul la europarlamentare și referendumul pe justiție să se desfășoare în secții separate.

CITIȚI MAI MULT AICI: Avertismentul unei senatoare. Cum vrea Guvernul Dăncilă să saboteze referendumul pe justiție