Mobilizare masivă contra dictatorului din fruntea UAIC. Peste 1000 de studenți, demers prin care îi solicită lui Toader să renunțe la funcția de rector


Mobilizare masivă contra dictatorului din fruntea UAIC. Peste 1000 de studenți, demers prin care îi solicită lui Toader să renunțe la funcția de rector

Actualii și foștii studenți ai Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași s-au mobilizat și au strâns peste o mie de semnături  pentru o scrisoare în care cer demisia fostului ministru al Justiției, Tudorel Toader, din funcția de rector al instituției de învățământ. 

Mesajul studenților: "Peste 1000 de absolvenți și studenți au semnat o scrisoare prin care demisia lui Tudorel Toader din funcția de rector al UAIC. 

Joi, 20 februarie, ora 09:00 vom merge la registratura Universitatii pentru a depune scrisoarea împreună cu semnăturile celor care au susținut această inițiativă.

Absolvenții de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași au demarat o campanie de strângere de semnături, invitând și studenții să li se alăture. Prin intermediul acestui demers am decis să luăm atitudine în legătură cu „realizările mărețe" ale fostului ministru al justiției care nu este cu nimic diferit de rectorul (aspirant la cel de-al doilea mandat), Tudorel Toader.

Activitatea sa cel puțin controversată în timpul mandatului de ministru al justiției a adus grave prejudicii de imagine acestei prestigioase instituții de învățământ. Nu doar că a revenit fără să simtă rușine pentru năzbâtiile făcute, ci acum, candidează la poziția de rector și dorește un al doilea mandat.

Prin această scrisoare, facem apel către toți cei care au absolvit orice facultate în cadrul Universității Al. I. Cuza, Iași să se alăture demersului nostru, prin care cerem demisia profesorului Tudorel Toader.

Tudorel Toader, absolvenții și studenți au declanșat procedura prin care îți cer demisia".

Conținutul scrisorii și formularul de semnătură pot fi accesate AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.