Model de civism. Mihai Șora va fi observator independent la alegerile europarlamentare: "Vă îndemn și pe dvs. să vă înscrieți!"


Model de civism. Mihai Șora va fi observator independent la alegerile europarlamentare: "Vă îndemn și pe dvs. să vă înscrieți!"

Filosoful Mihai Șora, în vârstă de 102 ani, susține într-o postare pe Facebook că va fi observator independent la alegerile europarlamentare din 26 mai și își îndeamnă prietenii să facă același lucru.

Mihai Șora subliniază faptul că „încrederea, puntea de legătură dintre faptele și vorbele oamenilor” este principiul care, în ultimii ani, s-a alterat. 

„Dragi prieteni,

la alegerile din 26 mai, voi fi observator independent.

Voi merge în Vrancea, în locul care ar putea fi, cum spune balada, o gură de rai, dacă nu ar apărea stricăciunile unor oameni, corupția lor, venalitatea.

Ceea ce s-a alterat, în ultimii ani, ceea ce s-a surpat sub povara necinstei, mai mult decât sub zdruncinări de seisme, este tocmai încrederea, puntea de legătură dintre faptele și vorbele oamenilor, dintre vorbele lor și gând, dintre gând și realitate.

Vă îndemn și pe dumneavoastră, dragi prieteni, să vă înscrieți ca observatori independenți la alegeri.

Pentru a ne apăra democrația, pentru a apăra viitorul copiilor.

Vor fi aproape 20000 (douăzeci de mii!) de secții de votare.
Iar noi trebuie să fim și mai mulți.

Aici: https://fiecarevot.ro, a scris Mihai Șora pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.