MOMENTUL: Când își va anunța infractorul Dragnea CANDIDATURA pentru Cotroceni. De ce vor AMÂNA judecătorii CCR salvarea șefului PSD

Cel mai probabil, șeful PSD-ist Liviu Dragnea își va anunța candidatura la prezidențiale după alegerile europarlamentare, explică sociologul Barbu Mateescu, prin intermediul unei postări pe Facebook.

De asemenea, acesta consideră că, pe 20 mai, judecătorii Curții Constituționale vor amâna, din nou, salvarea infractorului dublu condamnat Dragnea, dar asta numai pentru a nu mobiliza electoratele opoziției, chiar în buza europarlamentarelor.

”Urmează două săptămâni importante. O achitare a lui Dragnea sau o salvare a lui Dragnea via CCR mobilizează electoratele opoziției. Probabil va fi amânare”, comentează sociologul.

Podul.ro vă prezintă postarea lui Barbu Mateescu.

”Citit interviu cu Pieleanu la RFI. <Mitingurile sunt pentru mobilizarea electoratului PSD>. Dar mitingurile nu schimbă nimic. Nu stă nimeni cu televizorul deschis în Olt-ul rural gândind: <Uau, ce mulțime mare, acum clar mă duc la vot>. Și primarii, de asemenea, au alte griji.

Rămân la ipoteza că totul ține de dinamica PSD vs Pro România. Unde bătălia e crâncenă.

Pe planul ideilor PSD s-a definit foarte bine. Nimeni nu cred că poate avea un dubiu cu privire la ce susțin ei despre România. Urmează două săptămâni importante. O achitare a lui Dragnea sau o salvare a lui Dragnea via CCR mobilizează electoratele opoziției. Probabil va fi amânare.

Nu înțeleg de ce amână Dragnea anunțarea candidaturii la prezi. Cf. Pieleanu, se așteaptă scorurile de la europarlamentare. Păi care-i diferența pentru PSD, în vederea prezidențialelor, între PSD la 31% la europarlamentare și PSD la 24% la europarlamentare? (Au avut 37% la europarlamentare pe vremea lui Ponta și au pierdut catastrofal în turul doi). Orișicum PSD > ALDE , nu e clar dacă de 2 ori, 3 ori sau 4 ori mai mult. Ce scuză ar avea partidul să meargă pe mâna lui Tăriceanu?

Din multe puncte de vedere, se așteaptă europarlamentarele nu atât pentru rezultate (care nu pot fi foarte surprinzătoare), ci pur și simplu ca să mai treacă timpul, să treacă mai mult simbolic evenimentul numit europarlamentare”, scrie Barbu Mateescu.