Monica Macovei: Adina Florea nu are ce căuta în sistem!

Fosta ministră a Justiției, Monica Macovei, a declarat joi la RFI că este o veste bună retragerea Adinei Florea din cursa pentru obținerea șefiei Secției Speciale. 

CITIȚI ȘI: CSM confirmă că pesedista Adina Florea a renunțat să mai spere că va fi șefa SS

Mai mult, Macovei a atras atenția asupra faptului că Adina Florea nu este nici pe departe un magistrat independent și pe cale de consecință nici nu ar trebui să facă parte din sistem. 

Declarația Monicăi Macovei:

"Este o veste bună, dar oricum, nu cred că ar fi reușit să câștige șefia. A stat destul, e sfârșit de an, vin alegeri în CSM, o să fie alt CSM, ca atare, cred că a făcut niște socoteli și în sensul că nu are șanse, dar astea sunt speculații.

A făcut destul rău, foarte mult rău, am avut mai multe mărturii de la judecători, de la procurori, că practic, secția a fost politizată. Doamna însăși a fost politizată. Ne aducem aminte cum a spus la interviul dinaintea numirii că ea nu a fost niciodată un procuror independent.

O persoană care vrea să fie procuror-șef și procuror în sine și spune că nu a fost niciodată un procuror independent, adică i se și pare normal să nu fie un procuror independent, atunci nu are ce căuta nici la șefia unei secții și nici deloc în sistem, după părerea mea".