Motanul încălțat Dragnea Jr.: de la afacerist porcar la afacerist pantofar. Încălțăminte de mii de lei


Motanul încălțat Dragnea Jr.: de la afacerist porcar la afacerist pantofar. Încălțăminte de mii de lei

Publicația liberinteleorman.ro a venit cu o nouă dezvăluire care are în centrul atenției familia Dragnea. Este vorba despre Dragnea junior care își extinde paleta de afaceri. De la afacerile cu porcii a început să aibă înclinații și către afacerile cu pantofi. 

Concret, Dragnea Valentin-Ștefan deține 90% din capitalul social al societății Ludikon System, societate asociată ROMCIP S.A. care furnizează în Teleorman porci și este fondatoarea Ștefan Burdea Shoes.

Prezentăm în cele ce urmează un fragument din investigația celor de la liberinteleorman.ro:

"În noiembrie 2015, mai exact, se înființează societatea ȘTEFAN BURDEA SHOES – S.R.L., cu sediul strada Burlacu Ion, la nr. 49, având ca activitate principală comerțul cu ridicata al îmbrăcămintei și încălțămintei și capital social de 1000 lei. Partea interesantă din povestea pantofilor vine abia acum. Fondator de seamă în noua firmă este o societate care alimentează Teleormanul cu cei mai căutați porci din zonă: ROMCIP S.A., cu sediul social în satul Salcia. Societatea Comercială ROMCIP – S.A., înființată în anul 1991, are ca asociat majoritar firma LUDIKON SYSTEM – S.R.L., care deține 99,84% din capitalul social. Ea este reprezentată legal de personajul interesant – Dragne Ilie Liviu, asociat cu un procent de 10% din capitalul social al societății LUDIKON SYSTEM și… Dragnea Valentin-Ștefan (29 ani – fiul președintelui PSD), asociat care are un procent de 90% din capitalul social al societății LUDIKON SYSTEM – S.R.L.

Revenind la ȘTEFAN BURDEA SHOES – S.R.L., celălalt fondator de aici este societatea acaparată – PANTOFI LUX STEFAN – S.R.L., care s-a alăturat unui alt nume cu rezonanță interioară –  Mlădinoiu Adrian (36 ani) – de meserie servant al lui Liviu Dragnea, pus secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului. Dacă asocierea cu ferma de la Salcia ne-a uimit pe moment, administrația societății ne lămurește în privința patronajului de facto. Noua companie cu amestec politic îl are ca administrator pe deja celebrul în ziarul nostru – DRAGNE ILIE-LIVIU, un personaj cheie în business-urile lui Dragnea, pe cât de implicat și extins în afaceri, pe atât de anonim în viața reală", a scris jurnalista Monica Vasilescu pe liberinteleorman.ro. 

Citiți AICI articolul integral și vedeți pozele cu pantofii de mii de lei

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.