Moțiunea a determinat apariția unui nou mariaj politic: Ponta-Teodorovici. Șeful Pro România a defilat prin Parlament ca singurul opozant al Guvernului Orban: "E Executivul pus de PSD. Să vină să și-l dea jos!"


Moțiunea a determinat apariția unui nou mariaj politic: Ponta-Teodorovici. Șeful Pro România a defilat prin Parlament ca singurul opozant al Guvernului Orban: "E Executivul pus de PSD. Să vină să și-l dea jos!"

Este debandadă totală în Parlament în cadrul taberei care susține moțiunea de cenzură contra Guvernului Orban. Purtătorul de cuvânt al ALDE, deputatul Varujan Vosganian, s-a arătat nemulțumit că președintele Pro România, Victor Ponta, nu s-a prezentat la o întâlnire cu PSD și ALDE în cadrul căreia trebuia reconfirmat votul în favoarea moțiunii de cenzură.

"Marcel Ciolacu și Călin Popescu Tăriceanu l-au așteptat pe Victor Ponta la ora 12.00, dar nu a venit. La această întâlnire trebuia să se reafirme că vom vota moțiunea de cenzură", a spus Varujan, conform aktual24.

În tot acest timp, Victor Ponta a defilat prin Parlament ca singurul opozant autentic față de Guvernul Orban și i-a ironizat pe cei de la PSD, spunând că "la cum se înbolnăvesc pesediștii din jumătate în jumătate de oră" moțiunea de cenzură nu are nicio șansă. Reiterăm că mai mulți parlamentari PSD nu se vor prezenta în plen pentru a vota moțiunea din motive de sănătate. Carmen Dan și Adrian Todor au avut contact cu o persoană bolnavă de COVID-19, motiv pentru care trebuie să stea în izolare 14 zile. Totodată, deputatul "Mitralieră" Cătălin Rădulescu este internat în spital din pricina unei bronșite.

Mai mult, Ponta a declarat că el a fost cel care l-a convins pe senatorul PSD Eugen Teodorovici să voteze moțiunea, căci Partidul Social Democrat nu a reușit să-l determine pe cel ultim menționat să le gireze demersul de a da jos Guvernul Orban. Amintim că Eugen Teodorovici se află în conflict deschis cu tabăra lui Ciolacu de la șefia PSD.

Ponta: "Liderii de grup ai PSD se ocupă de vândut voturi. Când n-o să mai văd șmenari și conserve la PSD, o să cred că trece moțiunea. Noi suntem cu toții aici, 24 prezenți, am mai adus un vot, pe care PSD nu putea să-l aducă și vom vota pentru moțiune. Dar la cum se înbolnăvesc pesediștii din jumătate în jumătate de oră... Noi nu am votat Guvernul Orban. PSD și-a mai dat jos Guverne. Ăsta e Guvernul pus de PSD. Să vină să și-l dea jos. În mod normal sunt 241 de voturi, dar în fiecare oră mai dispare câte un pesedist".

De asemenea, Ponta a postat pe instagram o imagine care relevă că s-a întâlnit cu Teodorovici înainte de moțiune. În acest sens, șeful Pro România s-a lăudat că partidul său, deși are 24 de parlamentari, va aduce la moțiune 25 de voturi cu cel al lui Teodorovici.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.