Mugur Isărescu provoacă dispute în ALDE. Tăriceanu, lăsat cu ochii în soare chiar de liderul senatorilor partidului său


Mugur Isărescu provoacă dispute în ALDE. Tăriceanu, lăsat cu ochii în soare chiar de liderul senatorilor partidului său

Liderul senatorilor ALDE, Daniel Zamfir, a venit luni cu o serie de critici la adresa susținerii lui Mugur Isărescu pentru funcția de guvernator al BNR, susținere afirmată inclusiv de Călin Popescu Tăriceanu

CITIȚI ȘI: SURSE. Coaliția PSD-ALDE o dă la întors și îl susține pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat de guvernator al BNR

Astfel, în ciuda poziției afirmate de Tăriceanu, Daniel Zamfir a anunțat că va vota împotriva lui Isărescu și îi invită pe ceilalți parlamentari să facă la fel. 

„Presiunea constanta pe care Mugur Isărescu a făcut o asupra Guvernului a dat roade. Intr un moment nu tocmai ușor pentru Guvern, încolțit din toate părțile, Ayatollah-ului ii reușește din nou. Manipularea de a pune in carca guvernului inflația a reușit și ea, deși este răspunderea BNR. Cel mai longeviv Guvernator de pe planetă își trece în palmares următoarele: 

1. Cea mai îndatorată populație din UE;

2. Cel mai mic grad de intermediere financiară din UE- de zece ori sub media europeană!

3.Romanii plătesc costuri triple cu creditarea fata de media europeană, in timp ce băncile străine au profituri triple fata de media europeană;

3.A impus un ROBOR netransparent, "umflând " ratele românilor.

Toate astea, bineînțeles, in numele stabilității financiare, pe care iată, toată Europa o apreciază. E limpede cred, pentru toată lumea, de ce nu l lasă oamenii ăștia sa plece.

Romania va ramane in continuare El Dorado pentru băncile străine. Cred in continuare că personajul e unul expirat, care a făcut rău României și din păcate va mai face.

Eu va asigur că rămân același: voi vota împotriva lui Isărescu și sper sa fie multi parlamentari care să facă la fel. #vremdreptate #faraabuzuri, a transmis Daniel Zamfir, liderul senatorilor ALDE.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.