Mugur Isărescu provoacă dispute în ALDE. Tăriceanu, lăsat cu ochii în soare chiar de liderul senatorilor partidului său

Liderul senatorilor ALDE, Daniel Zamfir, a venit luni cu o serie de critici la adresa susținerii lui Mugur Isărescu pentru funcția de guvernator al BNR, susținere afirmată inclusiv de Călin Popescu Tăriceanu

CITIȚI ȘI: SURSE. Coaliția PSD-ALDE o dă la întors și îl susține pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat de guvernator al BNR

Astfel, în ciuda poziției afirmate de Tăriceanu, Daniel Zamfir a anunțat că va vota împotriva lui Isărescu și îi invită pe ceilalți parlamentari să facă la fel. 

„Presiunea constanta pe care Mugur Isărescu a făcut o asupra Guvernului a dat roade. Intr un moment nu tocmai ușor pentru Guvern, încolțit din toate părțile, Ayatollah-ului ii reușește din nou. Manipularea de a pune in carca guvernului inflația a reușit și ea, deși este răspunderea BNR. Cel mai longeviv Guvernator de pe planetă își trece în palmares următoarele: 

1. Cea mai îndatorată populație din UE;

2. Cel mai mic grad de intermediere financiară din UE- de zece ori sub media europeană!

3.Romanii plătesc costuri triple cu creditarea fata de media europeană, in timp ce băncile străine au profituri triple fata de media europeană;

3.A impus un ROBOR netransparent, "umflând " ratele românilor.

Toate astea, bineînțeles, in numele stabilității financiare, pe care iată, toată Europa o apreciază. E limpede cred, pentru toată lumea, de ce nu l lasă oamenii ăștia sa plece.

Romania va ramane in continuare El Dorado pentru băncile străine. Cred in continuare că personajul e unul expirat, care a făcut rău României și din păcate va mai face.

Eu va asigur că rămân același: voi vota împotriva lui Isărescu și sper sa fie multi parlamentari care să facă la fel. #vremdreptate #faraabuzuri, a transmis Daniel Zamfir, liderul senatorilor ALDE.