Negocierile pentru prezidențiale s-au încheiat. Dan Barna va fi candidatul USR-PLUS în cursa către Cotroceni


Negocierile pentru prezidențiale s-au încheiat. Dan Barna va fi candidatul USR-PLUS în cursa către Cotroceni

Comisiile de negociere ale celor două partide, USR și PLUS, au stabilit că Dan Barna va fi candidatul Alianței 2020 la prezidențiale, în timp ce președintele PLUS, Dacian Cioloș, va fi varianta pentru funcția de prim-ministru. 

Un vot oficial pe această formulă ar urma să fie dat în aproximativ 2 săptămâni, informează postul de televiziune Digi24.

Totodată, s-a stabilit în cadrul acestei alianțe că USR-PLUS vor merge împreună pentru următoarele 3 rânduri de alegeri, cele prezidențiale, locale și parlamentare. 

Vor fi mai multe metode prin care candidații de la alegerile locale și parlamentare vor fi aleși. Ulterior, variantele câștigătoare vor fi supuse la vot. Împărțirea locurilor pe liste la locale și parlamentare va avea loc odată cu apropierea alegerilor. 

„Dan Barna, după ce a fost desemnat candidat din partea USR, este candidatul USR-PLUS, iar funcția de prim-ministru potențial i-a revenit președintelui PLUS, Dacian Cioloș”, a spus la Digi24 Cristian Seidler, deputat USR.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.