NERUȘINAȚII! Viorica Dăncilă nu demisionează. Meleșcanu: „care este vina mea?”


NERUȘINAȚII! Viorica Dăncilă nu demisionează. Meleșcanu: „care este vina mea?”

PSD a obținut un rezultat umilitor la alegerile europarlamentare, referendumul pe justiție solicitat de președintele Klaus Iohannis a trecut fluierând, iar organizarea scrutinului de duminică a fost dezastruoasă, mii de români din diaspora fiind în situația umilitoare de a aștepta ore în șir la cozi interminabile și chiar de a nu putea să-și exercite un drept fundamental. Și totuși, astăzi, nu avem nicio demisie. Doar declarații obraznice și sfidătoare. 

„Niciodată n-am făcut altceva decât a zis partidul şi nici n-am făcut ceva împotriva a ceea ce s-a hotărât în partid”, a spus Liviu Dragnea, duminică seară, după ce scorul dezastruos al PSD în algerile europarlamentare devenise evident, lăsând să se înțeleagă că nu va demisiona dacă partidul nu i-o va cere în mod expres. Și în niciun caz mai devreme de CEx-ul din luna iunie. Detalii AICI.

„Din punctul meu de vedere, coaliţia nu trebuie să fie afectată. (…) A fost o furtună a urii. (...)  Solicit doamnei prim-ministru să nu care cumva să-şi depună mandatul. Programul de guvernare trebuie dus la capăt”, a mai spus el.

Viorica Dăncilă: "E vorba despre votul românilor, dar vă reamintesc, căderea unui guvern se face prin moțiune de cenzură. Nu am de ce să îmi dau demisia. Am în spatele meu atâția români care și-au pus încrederea în noi, acest guvern. Categoric au incredere în noi. S-a votat pentru europarlamentare, nu s-a votat pentru parlamentare”.

Ecaterina Andronescu: "Să vedem cifrele finale, nu este un succes. Eu cred că trebui făcută o analiză serioasă a situației. De subliniat unde sunt greșelile foarte serioase. Eu cred că Dragnea își va depune demisia”.

Întrebat de digi24 dacă îşi dă demisia în urma acestor probleme de la votul din străinătate, ministrul de Externe Teodor Meleșcanu a părut surprins și contrariat de întrebare. „În ce priveşte demisia e o chestiune care nu ţine de mine, ţine de partid, de guvern. În condiţiile în care am dublat numărul secţiilor de votare, câte trebuia să fac? Care este vina mea?

Fiind un funcţionar public trebuie să îmi asum responsabilitatea, sunt om politic cu responsabilitate guvernamentală. Reprezint un partid care se numeşte ALDE şi guvern.

Îmi exprim foarte direct şi sincer regretul că nu şi-au putut exprima dreptul de vot şi îmi asum toată răspunderea politică pentru acest lucru”, a precizat Meleșcanu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.