NESIMȚIRE incredibilă! Mirel Palada BATJOCOREȘTE memoria lui Iuliu Maniu: a meritat să fie ASASINAT de comuniști! Propaganda rusească reîncălzește mizerii staliniste


NESIMȚIRE incredibilă! Mirel Palada BATJOCOREȘTE memoria lui Iuliu Maniu: a meritat să fie ASASINAT de comuniști! Propaganda rusească reîncălzește mizerii staliniste

Controversatul Mirel Palada – sociologul de casă al infractorilor Sebastian Ghiță și Liviu Dragnea, personaj notoriu pentru declarații insultătoare, comportament agresiv și propagandă PSD – se pretează să debiteze, pe Facebook, o nouă mizerie de-a dreptul înfiorătoare, care i-ar cauza expulzarea din mediul universitar, pe ușa din dos, în orice țară civilizată din lume.

Nici mai mult, nici mai puțin, sociologul lui pește prăjit susține că fruntașul țărănist Iuliu Maniu a meritat să fie… încarcerat, torturat și asasinat de comuniști, întrucât și-ar fi trădat țara, fiind dovedit drept ”spion britanic”.  

Așadar, pentru simplul motiv că Iuliu Maniu – unul dintre făptuitorii Marii Uniri – a încercat să găsească sprijin în Occident, cu scopul de a salva România de la dezastrul instaurării dictaturii genocidare păpușate de la Kremlin, ale cărei urmări le tragem din plin și astăzi, Mirel Palada are nesimțirea incalificabilă să susțină că fruntașul țărănist ”și-a meritat pedeapsa”

Ceea ce înseamnă că, pentru spumegătorul Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, lupta împotriva comunismului a reprezentat… ”trădare”. ”Trădare” față de dictatura comunistă impusă de Stalin cu tancurile armatei roșii, probabil cea mai criminală organizație a secolului XX?! ”Trădare” față de un regim genocidar care a devastat la propriu România, aproape 50 de ani, lichidându-i elitele, mutilând floarea studențimii, aducând naționalizare, foamete, beznă și frig?! ”Trădarea” pe care are obrăznicia să o invoce Palada nu a existat niciodată, aceasta fiind doar acuzația predilectă a dictaturii comuniste, a Securității și a torționarilor care au asasinat sute de mii de semeni, aducând România (după '90, via FSN/PDSR/PSD) în halul în care se află astăzi.  

Pe de altă parte, dacă abominabila asasinare a lui Iuliu Maniu i se pare corectă lui Palada, bătăușiul de serviciu, e clar că Securitatea criminală, tribunalele poporului, Canalul și ”salba” de penitenciare i se par flori la ureche. Acolo ajungeau, se pare, ”trădătorii” patriei…. În fond, aceleași tâmpenii le-a bubuit în public și senatorul PSD Șerban Nicolae, care a debitat că luptătorii anti-comuniști din munți ar fi slăbit… capacitatea de apărare a României.

Toate aceste mizerii nu sunt altceva decât narațiuni specifice propagandei rusești, lături ce vizează mistificarea istoriei și stârnirea nostalgiilor comunistoide atât de dragi Kremlinului – prostiile debitate de Palada nu-s deloc noi, fac parte din rețetarul stalinismului recuperat de putinism. Dovadă că Palada face ”legătura” cel puțin scremută cu vremurile noastre, la finalul postării, amenințându-i pe, vezi Doamne, spionii de astăzi ai Occidentului, care ar umbla langa, în găști numeroase, pe plaiurile mioritice. Bezna minții.

De remarcat ura viscerală și total gratuită cu care Palada își revarsă lăturile la adresa lui Iuliu Maniu, încarcerat, torturat, asasinat și azvârlit într-o groapă comună pentru că a îndrăznit să nu se dezică de marea lui iubire, România: ”Te-a mâncat în fund să îți trădezi țara, ai spionat, ai fost prins. La bulău cu tine. What else?”. Interesant este că sociologul lui pește prăjit nu crede că ”la bulău” trebuie să ajungă și infractorii politici de drept comun ai zilelor noastre, pe care i-a spălat în repetate rânduri la tv-urile puterii, pe motiv că ar fi… victime politice.

Mai mult chiar, Palada are obrăznicia să-l compare pe Iuliu Maniu cu… Che Guevara, comunist genocidar și habarnist prolific!

Nu în ultimul rând, a se observa conivența mesajului rostogolit de Mirel Palada (ideea că România ar da pe-afară de spioni occidentali) cu mizeriile revărasate de PSDragnea și propaganda aferentă, care abundă în narațiuni populiste anti-occidentale.  

Iată ce nesimțiri a găsit de cuviință să scrie Palada pe Facebook:

”Stăteam de vorbă zilele trecute cu un prieten și nu știu cum a venit vorba de loialitate. Și mi-am amintit de Iuliu Maniu, dovedit a fi spion britanic.

Și i-am spus: <nu-mi plac deloc rușii, ce au făcut din România a fost groaznic, dar Iuliu Maniu și-a meritat pedeapsa: și-a trădat țara>.

A spionat pentru o altă țară. La ce altceva se aștepta, dacă era prins, mai ales în acele vremuri mult mai puțin blânde decât cele în care trăim noi acum? Te-a mâncat în fund să îți trădezi țara, ai spionat, ai fost prins. La bulău cu tine. What else?

Că pe urmă a fost transformat într-un martir și într-o icoană ideologică, asta e altceva. O mistificare nu cu mult diferită de cea făcută cu Che Guevara.

Deci a se scuti, Mitică. A fost un om politic important care a jucat pentru alții. Și-a meritat soarta. Și când mă gândesc câte cozi de topor umblă zilele astea libere prin țara noastră, fără să li se întâmple nimic”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.