Nicu Fălcoi: Iohannis ar trebui să respingă propunerea lui Nicolae Moga la Ministerul de Interne și să solicite o alta care să satisfacă măcar condiția de competență! EXCLUSIV

Senatorul PSD Nicolae Moga reprezintă propunerea actualei coaliții PSD-ALDE pentru a-i lua locul lui Carmen Dan la conducerea Ministerului de Interne. 

În acest context, redacția Podul.ro a luat legătura cu senatorul USR Nicu Fălcoi, membru al Comisiei pentru apărare din Senat, pentru a analiza propunerea lui Nicolae Moga la Interne. Astfel, întrebat dacă e o schimbare pozitivă adusă de PSD sau ne putem aștepta chiar la un mandat mai dezastruos decât cel al lui Carmen Dan, parlamentarul USR a atras atenția că Nicolae Moga nu s-a remarcat niciodată prin competență, iar ca ministru de Interne va încerca să organizeze alegerile în favoarea PSD și, totodată, ne putem aștepta "ca mandatul său să fie unul caracterizat de abuzuri și încercări de a obstrucționa activitățile publice legale ale societății civile și ale partidelor de opoziție".

"Numirea lui Nicolae Moga la Interne este una prin care Viorica Dăncilă încearcă să își consolideze poziția de lider în PSD. Domnul Moga e senator PSD la al treilea mandat, dar nu s-ar putea spune despre dumnealui că s-a remarcat vreodată prin competență și nici nu se poate spune că ar avea merite pe linia afacerilor interne. Ca apropiat al lui Radu Mazăre, probabil că Nicolae Moga face parte din acea tabără care nu a fost bine văzută de Dragnea, dar care nici nu s-a ostilizat prea tare cu acesta. Dacă va fi acceptat de președinte, în mandatul lui Nicolae Moga prioritatea va fi organizarea alegerilor în avantajul PSD. Mă aștept ca mandatul său să fie unul caracterizat de abuzuri și încercări de a obstrucționa activitățile publice legale ale societății civile și ale partidelor de opoziție", a declarat membrul Comisiei pentru apărare din Senat. 

Totodată, chestionat cum trebuie să acționeze Klaus Iohannis, să accepte propunerea lui Nicolae Moga la Interne sau să o respingă, Nicu Fălcoi a transmis că președintele României "ar trebui să respingă propunerea și să solicite o alta care să satisfacă măcar condiția de competență".

"Consider că Președintele Iohannis ar trebui să respingă propunerea și să solicite o alta care să satisfacă măcar condiția de competență. Nicolae Moga a fost inițiatorul unui proiect de spital militar regional în Constanța finanțat din bugetul MApN. Asta în condițiile în care guvernul PSD respingea folosirea fondurilor europene pentru spitalele regionale pe care le-a promis în alegerile trecute și se promova un parteneriat turco-român pentru spitalul din Constanța", a conchis Nicu Fălcoi în exclusivitate pentru Podul.ro.