Nicușor Dan, date care prevestesc sfârșitul domniei PSD asupra Capitalei. Câte primării ar putea să câștige opoziția


Nicușor Dan, date care prevestesc sfârșitul domniei PSD asupra Capitalei. Câte primării ar putea să câștige opoziția

Candidatul unic al opoziției în Capitală prezice sfârșitul dominației pesediste peste București. Într-un interviu pentru Digi24, Nicușor Dan estimează eliminarea aproape totală a primarilor PSD care controlează orașul.

”Dacă există mobilizare, opoziția poate să câștige 6 sau 7 din primării. Singura incertitudine este la sectorul 3, unde Robert Negoiță se apropie de 50 la sută. În 2016, pe o prezență redusă a câștigat Gabriela Firea. Eu cred că sunt șanse.”, a afirmat acesta în interviu.

Fondatorul USR mai spune că un sondaj realizat la începutul lunii ianuarie estimează o victorie zdrobitoare a candidatului opoziției în fața Gabrielei Firea.

”Eu ca independent am un public de 10-15% care mă votează, susținut de USR sunt undeva la 25% - vorbim grosier – susținut doar de PNL sunt undeva la 35%. Un candidat al opoziției este la 60%. Astea sunt grosier cifrele, pe care le-a dat sondajul făcut la începutul unii ianuarie.”, a încheiat el. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.