Nistorescu, un nou derapaj prin care face jocurile Moscovei. Un jurnalist devoalează modul în care acționează propaganda rusă în România

Jurnalistul Newsweek Mircea Marian semnalează că directorul Cotidianul, Cornel Nistorescu, continuă să facă jocurile Moscovei, de data asta printr-un editorial în care-l atacă pe ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman. (textul cu pricina poate fi consultat AICI

Concret, fostul prieten al regimului comunist a lansat mai multe atacuri cu tentă calomnioasă la adresa ambasadorului SUA la București, Adrian Zuckerman, spunând despre acesta că este un ”avocat ajuns ambasador american ageamiu, fără lipsă de experiență”.


Domnul Cornel Nistorescu continuă, cu fermitate, să sape la temelia relației cu Statele Unite, spre fericirea Moscovei, presupun. După povestioara cu bordelul american de la baza Kogălniceanu, acum a venit un atac, din senin, împotriva ambsadorului Zuckerman. Nu citesc fițuica lui Nistorescu, am aflat dintr-un articol scris de un român din SUA, Ștefan Minovici, pentru Adevărul.”, a scris jurnalistul pe pagina sa de Facebook. 

Totodată, Mircea Marian amintește de bunele relații ale lui Nistorescu cu regimul criminal al lui Nicolae Ceaușescu.

”Pentru cine a uitat, în ultimele zile ale lui Ceaușescu, când țara era practic închisă, “ziaristul “ Cornel Nistorescu, absolvent al școlii profesionale din Cugir, se plimba prin Iran. În 2018, numele lui Nistorescu a apărut pe celebra listă publicată de Hodor, cu colaboratori ai direcției externe a securității. Pe scurt, un om de încredere.”, a mai scris el. 

Mai mult, jurnalistul atrage atenția privind modurile în care acționează propaganda rusă pe canalele media ale României, încercând să șubrezească relațiile cu partenerii noștri, NATO, UE și SUA:

”Problema nu e neapărat Nistorescu. Nici Zuckerman, nici Minovici, pe care-l citesc prima oară și are o experiență interesantă. Problema e cum acționează propaganda rusă în România. Noi ne uităm la Sputnik și râdem de ei, dar de fapt această propagandă rusă e foarte activă pe diverse canale. Și nu strigă “Putin e mare“, ci subminează, step by step, alianțele esențiale ale României: cu SUA, cu NATO, cu UE. De ce intră domnul Nistorescu în acest trend? Desigur, dezinteresat, spre binele țării.”, a încheiat Mircea Marian postarea.