NOAPTEA MINȚII! Primarul PSD al Alexandriei, Victor Drăgușin, delirează că un ziar e de vină pentru criza locurilor de muncă din Teleorman


NOAPTEA MINȚII! Primarul PSD al Alexandriei, Victor Drăgușin, delirează că un ziar e de vină pentru criza locurilor de muncă din Teleorman

Noaptea minții în Teleorman. Primarul PSD al Alexandriei, Victor Drăgușin, i-a găsit pe marii ”vinovați” care ar fi lăsat Teleormanul fără locuri de muncă. Pentru că cei de la PSD s-au plictisit de retorica cu "Soros este de vină" sau alte "agenturi străine", țapii ispășitori presupun, mai nou, diverse alte variații. De data aceasta, vinovații ar fi, nici mai mult, nici mai puțin, jurnalista Carmen Dumitrescu și publicația la care scrie, Liber în Teleorman. 

Astfel, Victor Drăgușin a delirat că publicația Liber în Teleorman este vinovată pentru falimentul companiei Interagro a afaceristului Ioan Niculae și pentru insolvența companiei Teldrum a omului politic Liviu Dragnea. 

"Această propagandă a lui Carmen Dumitrescu și a dumneavoastră a lăsat pe drumuri niște sute de oameni. Am mai avut o firmă a lui Niculae, Interagro. Teleormanul nu mai are două firme mari. Din această propagandă se îmbogățesc unii. Noi am pierdut la bugetul local niște bani din impozitul pe salarii. Oamenii ăia au rămas pe drumuri (...) Teldrum este o societate de drumuri și poduri și în România drumuri și poduri comandă decât statul român. Modul în care este prezentată, că a lucrat cu statul induce în subliminal ideea că a prăduit bani publici. (...) Cred că Tel Drum este o companie onestă", a spus primarul Alexandriei, Victor Drăgușin.

Prezentăm dialogul dintre primarul Alexandriei, Victor Drăgușin, și moderatorii emisiunii de televiziune:

Am aflat azi, în direct, la emisiunea "Bună, România!" pe B1TV de la domnul primar al Alexandriei, Victor Drăgușin, de ce e sărăcie în Teleorman și de ce nu sunt locuri de muncă: din cauza propagandei mele și a Ziarului Liber în Teleorman. Nu a precizat exact domnul primar relația de cauzalitate dintre lipsa locurilor de muncă și activitatea ziarului, însă vă dau dialogul exact dintre moderatori și Victor Drăgușin: 

"Moderator: Voiam să o întrebăm pe Carmen Dumitrescu, jurnalistă din localitate, probabil o cunoașteți....

Victor Drăgușin: Dar de ce o întrebați mereu pe Carmen Dumitrescu?

Moderator: Ne propuneți alt jurnalist?

Victor Drăgușin: Nu știu, întrebați și pe alții!

Moderator: Păi mi se pare cea mai incisivă jurnalistă, împreună cu colega sa, din județul Teleorman și de la Carmen Dumitrescu și de la Ziarul Liber în Teleorman vin cele mai multe dezvăluiri. De asta discutăm.

Victor Drăgușin: Nu mai aveți subiecte? Chiar vă legați că am cumpărat 100 de sticle de vin? Franțuzesc, e adevărat!

Moderator: Adevărul e că la ce cheltuială e acolo pe drumuri, la Teldrum, sigur că e și penibil, domnule!

Victor Drăgușin: Această propagandă a lui Carmen Dumitrescu și a dumneavoastră a lăsat pe drumuri niște sute de oameni. Am mai avut o firmă a lui Niculae, Interagro. Teleormanul nu mai are două firme mari. Din această propagandă se îmbogățesc unii. Noi am pierdut la bugetul local niște bani din impozitul pe salarii. Oamenii ăia au rămas pe drumuri.

Moderator: Dar de ce au rămas pe drumuri? Pentru că facem noi acest subiect la televizor?

Victor Drăgușin: Pentru că dumneavoastră și pentru că alții generați ca și când ar fi niște răutăți.

Moderator: Companiile iau deciziile în funcție de subiectele noastre? Ne spuneți că Teldrum e o companie onestă? Spuneți asta în direct!

Victor Drăgușin: Teldrum este o societate de drumuri și poduri și în România drumuri și poduri comandă decât statul român. Modul în care este prezentată, că a lucrat cu statul induce în subliminal ideea că a prăduit bani publici.

Moderator: Atunci spuneți după mine: Teldrum este o companie onestă! Aveți curajul să spuneți că Teldrum e o companie onestă?

Victor Drăgușin: Eu cred că da!"

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.