Nu sunt venituri la buget? Recuperați banii furați de marii hoți, începând cu Dan Voiculescu, domnule Cîțu!

Foarte bine că PNL l-a dat afară din partid pe consilierul local care a participat la șușaneaua lui Mihai Gâdea! E bine, dar nu e suficient. PNL este acum la guvernare și trebuie să recupereze banii furați de Dan Voiculescu în dosarul ICA, peste 60 de milioane de euro. De ani întregi, acest turnător al Securității își bate joc de cetățenii români și refuză să-și plătească datoria către stat. ANAF-ul pesedizat nu l-a deranjat.

Domnule ministru de Finanțe Florin Cîțu, este inacceptabil ca, în timp ce milioane de contribuabili sunt umiliți de funcționarii ANAF – sunt cetățeni care s-au trezit cu conturile blocate pentru datorii de doi sau trei lei – marii hoți care au jecmănit zeci de milioane de euro să își păstreze averile. Degeaba reîncălziți vechi lozinci în care anunțați că evaziunea fiscală va deveni o chestiune de siguranță națională, dacă nu luați nici o măsură concretă pentru recuperarea prejudiciilor din marile dosare de corupție. ANAF are o structură specializată – care avea 150 de angajați în 2016, moment din care n-au mai fost făcute publice alte informații – care ar trebui să recupereze prejudiciile stabilite de instanțe. Nimeni nu știe, la ora actuală, ce face această structură. Doamna Kovesi vorbea, în 2018, de nevoia de a recupera prejudicii de circa un miliard de euro. Dar nici măcar doamna Kovesi nu știa cu exactitate cât reușise ANAF să recupereze din aceste prejudicii!

În toți anii în care România a fost condusă de Otrava Pesedistă, am scris că ANAF a fost de fapt un instrument de represiune, noua securitate pe care Ponta și urmașii săi au asmuțit-o împotriva opoziției, în timp ce evazioniștii și hoții erau protejați. Nu am uitat vremurile în care Orlando Teodorovici dorea să impoziteze bacșișul frizerilor, iar vânzătorii de covrigi deveniseră dușmanul nr.1 al ANAF. În acest timp, Antena 3 își revărsa mizeria toxică peste țară, fiind finanțată din banii sifonați de patronul ei de la contribuabili. În februarie 2016, însuși președintele Iohannis sărea în apărarea trustului lui Felix: “Cred că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puțin nepotrivită, dacă nu discutabilă“. Ulterior, Iohannis a bâiguit niște regrete, dar răul fusese făcut. Azi, statul român n-a recuperat nici o treime din banii furați de turnătorul Felix în dosarul ICA.

Au trecut peste două luni de când PNL a preluat guvernarea. Vremea văicărelilor și a invocării grelei moșteniri pesediste – care, da, este o realitate – a trecut. E vremea acțiunii. Florin Cîțu, bani sunt! În buzunarele hoților. Luați-i de acolo și băgați-i în visteria țării. Dacă aveți curaj!