O altă inepție a Guvernului Dăncilă. O parte din firme NU pot angaja zilieri


O altă inepție a Guvernului Dăncilă. O parte din firme NU pot angaja zilieri

Economistul Ovidiu Neacșu se revoltă, într-o postare pe Facebook, în legătură cu hotărârea Guvernului de a limita printr-o OUG (citiți AICI mai multe despre ordonanță și domeniile în care se pot angaja zilieri) domeniile în care pot fi angajați zilieri.

Ovidiu Neacșu este deranjat de faptul că Guvernul limitează angajarea zilierilor în timp ce există o mulțime de activități la care se pot angaja oameni cu ziua în funcție de activitățile economice, specificul fiecăreia, sezonalitatea, necesarul de personal. Astfel, economistul subliniază că deși Guvernul a oferit înapoi posibilitatea angajării de zilieri în unele domenii, acest lucru nu este suficient întrucât în mod normal nu ar fi trebuit să existe nicio reglementare. 

Redăm postarea lui Ovidiu Neacșu: 

„S-a gândit preaînțeleptul guvern să limiteze prin OUG114 domeniile în care pot fi angajați zilieri la doar 3: agricultură, silvicultură și piscicultură, că doar astea sunt sezoniere, te pomenești.

Săptămâna trecută a revenit cu un OUG care completează OUG-ul și a extins domeniile, incluzând din nou târgurile, congresele, publicitatea, catering, amenajări exterioare, baruri și restaurante, parcuri și grădini zoologice.

De ce trebuie să spună guvernul care sunt domeniile în care poți angaja oameni cu ziua nu pricep. Activitățile economice, specificul fiecăreia, sezonalitatea, necesarul de personal sunt atât de variate încât e stupid ca o mână de birocrați care probabil n-au angajat în viața lor un om în privat să decidă care sunt domeniile și condițiile în care poți angaja zilieri.

Dacă nu ai voie să angajezi zilieri într-un domeniu anume, cel mai probabil nu vei angaja deloc. Doar n-o să faci contract cu normă întreagă pe o lună pentru o activitate temporară de o săptămână. Sau pentru o perioadă când ai nevoie de personal doar câteva zile, în funcție de vreme, flux de clienți, etc”, a scris Ovidiu Neacșu pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.