O ambulanță cu sirena pornită cară hârtie igienică la Spitalul modular COVID al Gabrielei Firea. În tot acest timp, pacienții așteaptă cu orele venirea unei salvări la domiciliu


O ambulanță cu sirena pornită cară hârtie igienică la Spitalul modular COVID al Gabrielei Firea. În tot acest timp, pacienții așteaptă cu orele venirea unei salvări la domiciliu

În curtea dezolantă a spitalului COVID din containere ridicat, cu două milioane de euro bani publici de Primăria Capitalei, pe lângă podurile zgomotoase care leagă Bucureștiul de Pipera-Voluntari, a pătruns, miercuri, o salvare.

Evenimentul a fost surprins de revoluționarul Marian Ceaușescu în mai multe filmări postate pe Facebook, urmărite cu sufletul la gură de sute de oameni care voiau să vadă cum este adus, cel mai probabil, primul pacient infectat cu Covid-19 în containerele inaugurate cu mare tam-tam, acum trei luni, de primarul Gabriela Firea.

Surprinză însă. Deși avea sirenele și luminile de semnalizare a urgenței pornite, ambulanța (Spitalului Dr Victor Babeș, potrivit inscripției de pe caroserie) căra diverse materiale. Hârtie igienică, șervețele și alte lucruri necesare probabil când spitalul va fi dat în folosință. Practic aceeași mentalitate defectă de partid când bunurile unor instituții de stat sunt folosite altfel decât în interesul cetățenilor, așa cum ar fi normal (care așteaptă cu orele venirea unei ambulanțe, de exemplu).

Un alt neajuns al spitalului descoperit de publicația Newsweek este și faptul că aglomerația de containere de la Pipera nu are stație de epurare a apelor reziduale și nici aviz de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti (APMB). Primăria Capitalei susține însă că avizul DSP, primit abia zilele trecute, ar fi suficient.

CITEȘTE ȘI: FOTO. Spitalul COVID din containere al Gabrielei Firea arată jalnic și au început să-i crească bălării. Două milioane de euro au fost aruncate pe niște cutii care zac nefolosite într-o pustietate

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.