O asistentă medicală, în lacrimi: "Suntem într-un război contra coronavirusului cu mâinile goale"! Frica cadrelor medicale de a spune public care le sunt neajunsurile

O asistentă medicală de la Spitalul CFR Craiova, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, a izbucnit în lacrimi în direct la Realitatea PLUS din cauza lipsei de echipamente de protecție în plină pandemie de coronavirus, sănătatea medicilor fiind pusă în pericol.

Mai mult, asistenta a evidențiat faptul că celorlalte cadre medicale le este frică să iasă public pentru a expune neajunsurile sistemului medical românesc.  

Mesajul asistentei medicale: "Fac apel în numele colegelor mele, care au sau nu curajul să vorbească! Este un telefon al disperării. Este un telefon al umanității. Suntem într-o luptă, suntem într-un război contra coronavirusului cu mâinile goale, lăsați, noi și medicii, la voia întâmplării. 

Nu avem absolut nimic. Nu avem măști, nu avem mănuși, nu avem seringi, nu avem perfuzoare... nimic! Martori ne sunt pacienții. Am primit o mască, pentru că am insistat să o primesc, de la doamna asistent șef, am primit o pereche de mănuși. Și mi s-a spus, a doua zi, când am mai cerut o mască, să o păstrez pe prima că nu are de unde, să avem grijă cu ele. Au primit 100 de măști la 120 de medici, nu vorbim de asistenți și infirmieri. Efectiv nu sunt. Inițial am zis să facem o formă de protest, să venim la serviciu și să refuzăm să muncim în aceste condiții. Nu știu dacă colegele mele mă susțin. Eu nu pot să muncesc în condițiile date. Nu este posibil, la o asemenea pandemie, să lucrezi fără echipament de protecție. E ca și când statul ne condamnă spre a ne îmbolnăvi și a muri ulterior. Am copil mic acasă, sunt om".