O listă scurtă a cedărilor domnului președinte Iohannis în fața Ciumei Roșii. Să nu uităm!


O listă scurtă a cedărilor domnului președinte Iohannis în fața Ciumei Roșii. Să nu uităm!

Ciuma Roșie nu se afla și azi la putere, iar multe dintre relele pe care le-a făcut puteau fi evitate, dacă România avea președinte. Un președinte adevărat. Curajos. Care să se bată. Dar, până în 2018, când a realizat că furia românilor împotriva Ciumei Roșii l-ar putea mătura și pe el, domnul Klaus Iohannis a făcut jocul PSD. A cooperat și cu Ponta, și cu Dragnea, și le-a girat nenumărate nenorociri.

Eu vreau doar să vă prezint un scurt bilanț. Sec. Fapte:

· 18 mai 2015. Președintele Klaus Iohannis promulgă fără obiecții legea alegerilor locale, care prevede alegerea primarilor într-un singur tur. În conferința de presă de după promulgare, el a afirmat: “În fine, legea pentru alegerea autorităţii locale. Trebuie să constatăm că această lege este un progres bun faţă de vechea formă a legislaţiei”. Un progres! Domnul Iohannis putea să atace această lege la CCR sau să o retrimită Parlamentului. Nu a făcut-o.

· 30 decembrie 2016: Șeful statului îl nominalizează pe Sorin Grindeanu, susținut de Liviu Dragnea, pentru poziția de premier. Prima șansă acordată PSD...

· 26 iunie 2017: Președintele Iohannis desemnează un nou premier susținut de Liviu Dragnea, pe Mihai Tudose. A doua șansă acordată PSD, deși OUG 13/ 2017, împotriva cărora ieșiseră în stradă sute de mii de români, arătase clar ce urmărește Ciuma Roșie.

· 14 iulie 2017: Președintele Iohannis promulgă, fără să o atace la CCR sau fără să o retrimită către Parlament, legea recursului compensatoriu, prin care mii de deținuți, inclusiv criminali, violatori și pedofili au fost eliberați.

·  21 iulie 2017: Președintele Iohannis promulgă legea prin care se desființează conflictul de interese, deși Parchetul General a criticat dur această inițiativă a PSD. Din nou, președintele Iohannis nu a recurs nici la sesizarea CCR, nici la retrimiterea legii către Parlament.

· 17 ianuarie 2018: Iohannis: “Cântărind argumentele, ținând cont de situația concretă din Parlament, am decis să dau PSD încă o șansă”. Al treilea guvern PSD, condus de Viorica Dăncilă.

Fapte. O mică parte din ele, nu toate.

Repet: dacă n-ar fi văzut valul de furie a românilor și nu s-ar fi speriat pentru fotoliul său, Klaus Iohannis moțăia liniștit și-n 2019. Eu cred că aceste fapte arată clar ce va face acest personaj dacă va fi reales și nu va mai avea motive să se teamă de presiunea electoratului: nimic. Încă cinci ani de vacanță și de cedări.

România are nevoie de președinte, nu de un excursionist arogant și adormit.

#RevoltaLaUrne

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.