O nouă glorificare a Securității: pușcăriașul Adrian Năstase îi ridică statuie generalului securist Vasile Mălureanu, vânătorul de scriitori anticomuniști. Cotețul ”Vitralii” și urmașii criminalului Iulian Vlad


O nouă glorificare a Securității: pușcăriașul Adrian Năstase îi ridică statuie generalului securist Vasile Mălureanu, vânătorul de scriitori anticomuniști. Cotețul ”Vitralii” și urmașii criminalului Iulian Vlad

Fostul pușcăriaș de drept comun Adrian Năstase și sinecura sa – am numit dubioasa Fundație Titulescu – își încep anul în forță și în nota deja cunoscută: mai exact, Bombonel va găzdui, miercuri, o ”dezbatere științifică” pe marginea unei cărți a generalului Vasile Mălureanu, fost maior în Direcția I de Informații Interne din cadrul temutului Departament al Securității Statului, misiunile numitului (pentru care e îndopat acum cu ditai pensia specială) constând, printre altele, în coordonarea activității informative din Ministerul Culturii și din cadrul întreprinderii de comerț exterior Artexim.

De notat că, în '85, prolificul securist Mălureanu coordona urmărirea și hărțuirea intelectualilor, în special a scriitorilor, poliția politică fiind obsedată de ”problema înscrisuri” și de legăturile cultivate cu Europa Liberă sau alte zone ale Exilului. Printre țintele lui Mălureanu s-a numărat și regretata Monica Lovinescu.

După '89, Vasile Mălureanu avansează cu viteza luminii pe culmile SRI  și, după ieșirea la pensie (specială) se numără printre securiștii care înființează toxica revistă caraghios intitulată ”Vitralii. Lumini și umbre”, al cărei unic scop a fost și este spălarea destrăbălată a Securității genocidare și rescrierea istoriei prin manipulări și fake news-uri de cea mai joasă speță publicate sub formă de ”cărți” sau ”articole”, uneori în colaborare cu așa-ziși jurnaliști și intelectuali.

La cotețul ”Vitralii”, generalul criminal Iulian Vlad (actualmente sucombat) și bufonul acestuia – generalul Aurel Rogojan, cultivat ca profet de o parte a presei  mainstream – au revărsat ani de zile tezele mincinoase ale ”Securității patriotice”.

Fostul pușcăriaș Adrian Năstase organizează, așadar, o nouă sesiune de spălare în grup a Securității, prezentată drept ”dezbatere științifică”, aceasta fiind doar una dintre numeroasele destrăbălări similare, unele cu o agendă exclusiv putinistoidă, care i-au avut ca protagoniști ba pe măscăriciul Dughin, ori oficiali ruși neaoși (printre care ambasadorul Valeri Kuzmin), notorii pentru derapajele antiromânești, ba pe securistul spion KGB Mihai Caraman (laolaltă cu toți satrapii coordonați în jurul lui Aurel Rogojan), ba pe cei mai virulenți putiniști autohtoni, pe care doar Năstase și aplaudacii Fundației Titulescu îi mai bagă în seamă.

Potrivit anunțului emis de Bombonel, invitați și vorbitori la această ”dezbatere științifică” sunt:  

Dr. Ana-Maria Cătănuș – istoric

Prof. univ. dr. Nicolae Georgescu – critic literar

Mirel Curea – jurnalist

Ovidiu Enculescu – directorul Editurii RAO

Vasile Mălureanu – autor

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.