O nouă manipulare grosolană marca A3, semnalată de un expert în securitate națională: inventarea războiului Iohannis vs. BOR


O nouă manipulare grosolană marca A3, semnalată de un expert în securitate națională: inventarea războiului Iohannis vs. BOR

Postul TV de intoxicare națională al fostului pușcăriaș Dan Voiculescu, Antena 3, pregătește în această seară o nouă manipulare grosolană inventând un război între președintele Klaus Iohannis și Biserica Ortodoxă Română, aspect semnalat pe Facebook de către expertul în securitate națională, Iulian Fota.

CONSULTAȚI ȘI: VIDEO Klaus Iohannis pune cruce acordului MAI-BOR: "STAȚI ACASĂ! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări!"

Manipularea orchestrată de trompeta PSD Mihai Gâdea în emisiunea Sinteza Zilei vine în contextul în care președintele Klaus Iohannis a criticat acordul încheiat între MAI și BOR privind Sărbătorile Pascale, atrăgând atenția asupra pericolului ca epidemia COVID-19 să ia amploare, motiv pentru care a solicitat Guvernului să renunțe la inițiativă. Gâdea vrea să pună la cale o așa-zisă consultare națională în cadrul căreia să vorbească diverși cetățeni pentru a alimenta ideea că președintele ar fi împotriva Bisericii Ortodoxe Române. 

Iulian Fota: "Se putea să nu coacă latrinele ceva, să rateze ocazia? Se pregătesc ca în seara asta să inventeze un fals conflict și să-l contrapună pe președintele Iohannis BOR-ului. Între cei doi nefiind nici un fel de tensiune sau conflict. BOR-ul este victima unei forme de oportunism politic, iar președintele era obligat să apere politică corectă a statului de până acum.

Până când oamenii de știință ne vor da tratamentul acestei boli și poate și un vaccin, singura armă eficientă împotriva COVID-ului este distanțarea socială, inclusiv sub formele ei mai severe, precum izolarea sau carantina. Distanțare socială care trebuie păstrată inclusiv pe timpul marilor sărbători, când oamenii se adună la un loc".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.