O procuroare cere sancționarea lui Dragnea. Presiunile pe care dublul condamnat le pune pe judecătorii de la ÎCCJ înaintea sentinței din dosarul angajărilor fictive

Antonia Diaconu, procuroare în Pitești, a semnalat pe Facebook felul meschin în care Liviu Dragnea pune presiuni pe judecătorii ÎCCJ care trebuie să dea sentința luni, 27 mai, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, la o zi după alegerile europarlamentare, unde președintele PSD este condamnat la 3 ani și 6 luni cu executare în primă instanță. 

Totodată, magistrata cere ca instituțiile statului să ia atitudine, mai precis CSM în cazul presiunii puse de Dragnea asupra judecătorilor de la ÎCCJ, dar și a CNA privind tetativa președintelui PSD de a manipula publicul prin intermediul postului de televiziune Antena 3.

"Oricine spune așa ceva, ar trebui sa se aștepte la sancțiuni. Tocmai aceste afirmații reprezintă o presiune inacceptabila asupra judecătorilor, ca sa nu mai vorbesc de încercarea de manipulare a naivilor. CNA, CSM?", a transmisprocuroarea Antonia Diaconu.

Liviu Dragnea a susținut joi seară la Antena 3 că judecătorii îl vor achita în cazul în care vor rezista presiunilor la care sunt supuși. Astfel, dublul condamnat acuză că se pun presiuni pe judecători, în timp ce chiar el pune presiuni pe aceștia. Hoțul strigă hoții.

"Presiunile sunt inimaginabile pe marginea acestui proces. (…) Dacă judecătorii sunt lăsăți liberi, o să fiu achitat, dacă nu rezistă la presiuni, Dumnezeu cu mila. Nu există absolut nicio probă care să mă incrimineze", a afirmat Dragnea.