O procuroare cere sancționarea lui Dragnea. Presiunile pe care dublul condamnat le pune pe judecătorii de la ÎCCJ înaintea sentinței din dosarul angajărilor fictive


O procuroare cere sancționarea lui Dragnea. Presiunile pe care dublul condamnat le pune pe judecătorii de la ÎCCJ înaintea sentinței din dosarul angajărilor fictive

Antonia Diaconu, procuroare în Pitești, a semnalat pe Facebook felul meschin în care Liviu Dragnea pune presiuni pe judecătorii ÎCCJ care trebuie să dea sentința luni, 27 mai, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, la o zi după alegerile europarlamentare, unde președintele PSD este condamnat la 3 ani și 6 luni cu executare în primă instanță. 

Totodată, magistrata cere ca instituțiile statului să ia atitudine, mai precis CSM în cazul presiunii puse de Dragnea asupra judecătorilor de la ÎCCJ, dar și a CNA privind tetativa președintelui PSD de a manipula publicul prin intermediul postului de televiziune Antena 3.

"Oricine spune așa ceva, ar trebui sa se aștepte la sancțiuni. Tocmai aceste afirmații reprezintă o presiune inacceptabila asupra judecătorilor, ca sa nu mai vorbesc de încercarea de manipulare a naivilor. CNA, CSM?", a transmisprocuroarea Antonia Diaconu.

Liviu Dragnea a susținut joi seară la Antena 3 că judecătorii îl vor achita în cazul în care vor rezista presiunilor la care sunt supuși. Astfel, dublul condamnat acuză că se pun presiuni pe judecători, în timp ce chiar el pune presiuni pe aceștia. Hoțul strigă hoții.

"Presiunile sunt inimaginabile pe marginea acestui proces. (…) Dacă judecătorii sunt lăsăți liberi, o să fiu achitat, dacă nu rezistă la presiuni, Dumnezeu cu mila. Nu există absolut nicio probă care să mă incrimineze", a afirmat Dragnea.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.